Akın İlhan, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi

Akın İlhan, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi

Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Akın İlhan kimdir? Nereli? Ne iş yapar? Biyografisi

AV. AKIN İLHAN KİMDİR?

1976 Ordu Fatsa’da doğdu. İlk ve orta tahsilini Ordu Aybastı’da, lise tahsilini Ordu Lisesi’nde tamamladı. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen Üsküdar’da avukatlık yapmaktadır. Profesyonel kariyerinin yanında; Sivil Dayanışma Platformu, Ordulu Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği, Hukukun Üstünlüğü Platformu, Hukukçular Derneği, Tüm Hukukçular Derneği, Çekmeköy Sosyal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Aybastı Fatihliler Derneği’nde ve birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerle görevler üstlendi.

İstanbul Barosu seçimlerinde, hukukun üstünlüğü platformunun bir dönem yönetim kurulu, bir dönem de disiplin kurulu üyeliği adaylığında bulundu.

Siyasi hayatına 2011 yılında Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda başladı ve sırasıyla; seçim işleri birim başkanı, dış ilişkiler birim başkanı, insan hakları birim başkanı, 07 Haziran 2015 genel seçimlerde SKM başkanı, 01 Kasım 2015 genel seçimlerde SKM başkanı ve 16 Nisan 2017 referandumunda SKM başkanı, Çekmeköy İlçe Seçim Kurulu Üyesi, Çekmeköy İlçe İnsan Hakları Kurul Üyesi olarak görev yaptı.

İlhan 6 Mayıs 2018’de yapılan İstanbul İl Kongresinde, il yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir

Av. Akın İlhan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.