Akdeniz Güzellik Yarışması

Akdeniz Güzellik Yarışması

Miss Mediterranean Güzellik Yarışması’nın perde arkasındaki Eda Sürmeli güzelleri Kemer Ovacık'ta Gül Mountain Hotel’deki kampta yarışlaya hazırlıyor.

Miss Mediterranean Güzellik Yarışması’nın perde arkasını çok az kişi bilir. Tanıtım Production’un düzenlediği yarışmaların yapıldığı gece sahnede yer alan birbirinden güzel şovlar, kareografi, danslar, kraliçe adaylarının zerafetinden yürüyüşüne kadar zorlu bir eğitimden geçtiğini bilenleriniz azdır.



Kemer’e bağlı Üçoluk Yaylası Ovacık Mevkii’nde dağların zirvesinde yapılan Gül Mountain Hotel’de kampa giren kraliçe adaylarının zorlu eğitiminin perde arkasında yine bir güzel var. 1999 İzmir güzeli Eda Sürmeli, 5 yıldır Tanıtım Production’un düzenlediği güzellik yarışmasında kraliçe adaylarını eğitiyor.

Başarılı kareografileriyle göz dolduran güzel hoca Sürmeli duygularını şöyle anlattı: “Ali Bulut gibi çok iyi bir patronla çalışıyorum. Ailem gibi. Her yıl hiçbir şey bilmeyen 12 genç arkadaşımızı eğitiyoruz ve birikimlerimizi aktarıyoruz. Gece gündüz çalıştığımız çok zor bir kamp süreci sonunda final gecesi sunduğumuz güzellik ve davetlilerin eğlenmesinin ardından da huzur doluyoruz. Hepsi birbirinden güzel, hepsi kraliçe adayı ve kamp boyunca bir aile gibi sımsıkı birbirimize sarılıyoruz. Ayrılırken de kopmak zor geliyor ve ağlıyoruz.”


Kraliçe adayları içinde gerek dizi oyunculuğu, gerek dans gerekse mankenlik gibibir çok alanda yetenekli güzellerin bulunduğunu belirten perde arkasındaki güzel Sürmeli, “Miss Mediterranean dünyaca ünlü bir marka olacak. Buna inanıyorum. Bu organizasyonu, sadece güzellik yarışmasından ibaret görmemek gerekir. Antalya’nın ülkemizin turizmine de katkısı büyük olacaktır. Yaptığımız iş basit görülmemelidir. Geçen yıl 35 bin kişiye hitap ettik. Demek ki güzel bir sunum yapıyoruz ve beğeniliyoruz” diyor.


Final gecesine doğru adım adım yaklaşan güzeller ise kamptan oldukça mutlu. Disiplinli ve zor bir çalışma süreci geçiren, aldıkları eğitimden hayatı boyunca faydalanacak olan güzellerin içinde yarışmaya katılana kadar topuklu ayakkabı giymeyen ve hatta yemek kurallarını dahi bilmeyenlerin bulunduğunu örnek veren Sürmeli, “Bu eğitim onları hayata hazırlayacak ve yol gösterecek. Profesyonel mankenlik yapabilecek, mimikleriyle oyunculuk yeteneği olan ve hatta sesi güzel olan arkadaşlarımız var. Birer meslek sahibi olabilecekler” dedi.


Güzeller ise Eda Sürmeli’nin sert mizacından yakınsa da O’nu çok seviyorlar. “Sahne havası, podyum atmosferi, yürüme ve hatta yemek yemeyi bile öğrendik. Çalışma anında sert bir mizacı var ama yüreği çok yumuşak değerli bir hocamız” diye açık itiraflarda buluna güzeller, hayatlarında büyük bir değişim olduğunu söylüyor.


Emre Altınışık-TÜRKİYE TURİZM



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.