AK Parti'nin 1 Haziran vitrini hazır

AK Parti'nin 1 Haziran vitrini hazır

AK Parti'ye katılımlar hız kesmiyor. Başbakan Erdoğan, partisine cuma günü yeni katılımların olacağını söyledi. İşte AK Parti'ye yeni katılacak isimler ve künyeleri...

AK Partiye yeni cuma günü katılacak olanlar:
Zafer Çağlayan, Zafer Üskül, Mehmet Domaç ve Zeynep Dağıbey başta olmak üzere büyük katılım olacak.

MEHMET DOMAÇ KİMDİR?

1950 Giresun doğumlu Mehmet Domaç, Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okulu'ndan (şimdiki Marmara Üniversitesi) mezun oldu. Aynı okulda asistanlık yapan Domaç, daha sonra bu görevinden ayrılarak İstanbul Fatih'te eczanesini açtı. İstanbul Eczacı Odası Başkanı seçildiği dönemde aktif bir politika izleyen Domaç, 12 yıldır Türk Eczacıları Birliği genel başkanlığını yapıyor.

ZAFER ÇAĞLAYAN KİMDİR?

1957 yılında Muş'da doğdu. 1980 yılında şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Alüminyum sektöründe sanayicilik yapan ve 1982 yılında firması ASO'ya üye olan Çağlayan, 1987 yılında yapılan Oda Organları Seçimlerinde Alüminyum Sanayii Meslek Komitesi ve bilâhare de Oda Meclisi Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Yönetim Kurulu Üyeliğine ve 1991 yılından itibaren de iki dönem Yönetim Kurulu Başkanvekilliği yapan Zafer Çağlayan, 1995 yılında ilk dönem olarak Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. 1997 yılı Kasım ayında yapılan seçimle de tekrar 1997-1999 dönemi, 1999 Kasım ayında yapılan seçimlerle de tekrar 1999-2001 dönemi Ankara Sanayi Odası Başkanlığı'na seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir.

1996-1998 dönemi TOBB Başkanvekilliği ve 1995-1998 dönemi MESS Temsilciler Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Çağlayan 2005 yılının Mayıs ayında yeniden TOBB Başkanvekilliği görevine seçildi, halen bu görevini sürdürüyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, kurucusu olduğu ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Ankara Alüminyum Sanayicileri Derneği Üyeliği görevi de devam eden Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.