AK Parti'de 'yasaklı' adaylar...

AK Parti'de 'yasaklı' adaylar...

Bazı vekiller aday olmayacağını açıkladı. Bazıları da Erdoğan'ın kara listesinde...

22 Temmuz’da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için AKP’de aday adaylığı başvuruları bugün sona eriyor. Çok sayıda başvurunun yapıldığı AKP’de bazı milletvekilleri aday olmayacağını resmen açıklarken bazılarının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından listeye alınmayacağı kaydediliyor.

Aday olmayacağını daha önce açıklayan ve başka bir partiden aday olabileceği iddiaları da gündeme gelen Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Çömez’in dışında AKP Antalya Milletvekili Fikret Badazlı da daha önce aday olmayacağını açıklamıştı.

LİSTEYE ALINMAYACAKLAR

Kendi istekleriyle aday olmayacak milletvekilleri dışında AKP’de Erdoğan’ın tarafından listeye alınmayacak birçok ismin bulunduğu da kaydediliyor.

Konya Milletvekili Halil Ürün, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, İstanbul Milletvekili İbrahim Özal ve Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu’nun aday Erdoğan tarafından gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ürün, 30 yıllık eşi Esma Ürün’ü dövdüğü,

Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan eşinden boşandıktan 21 gün sonra bir başka AKP milletvekilinin sekreteri ile evlendiği,

İstanbul Milletvekili İbrahim Özal asistanıyla imam nikahı kıydırdığı,

Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu da, yine evli olmasına karşın bir başka kadınla imam nikahı kıydırdığı iddialarıyla gündeme gelmişti.

ANKA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.