AK Parti'de adaylık süresi sona erdi

AK Parti'de adaylık süresi sona erdi

AK Parti’de 22 Temmuz genel seçimleri için aday adaylığı başvuru süresi sona erdi. Milletvekili olmak isteyen yaklaşık 4 bin kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Daha önce 14 Mayıs’ta biteceği açıklanan ancak yoğun başvuru nedeniyle 2 gün daha uzatılan AKP Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu bugün saat 17.00’de sona erdi. Beklenenin üzerinde başvuruda bulunulurken her aday adayından 2 bin YTL alındı. Böylece partinin kasasına da yaklaşık 8 milyon YTL girmiş oldu.

2002 seçimlerinde AKP’den milletvekili seçilmek 2 bin 400 aday adayı başvuruda bulunmuştu. 50 milletvekili ile 2002 seçimlere giren AKP şimdi 352 milletvekiliyle giriyor. Hem aday adayı başvurusunun hem de mevcut milletvekili sayısının çok olması nedeniyle parti yöneticileri seçim yapmakta zorlanacak.

Aday adaylarının kesin listesinin hazırlanmasının ardından oluşturulan "temayül ekibi" adayların teşkilat tarafından nasıl tanındığını ve şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları raporla genel merkeze bildirecek. Milletvekilleri bu yoklamanın dışında yer alacak. Raporlar Başbakan Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon tarafından değerlendirilecek. Aday adayları mülakata da tabi tutulacak.

Bu arada, aday adaylığı süresinin bitiminde Başbakan Erdoğan da Genel Merkez’e geldi. Erdoğan, partisinin kurmaylarıyla adaylıklarla ve aday olacak kişerden boşalan görevlerle ilgili bir değerlendirme yapacak.

YILDIZ HEMŞİRE SÜRPRİZİ

1995 yılında astsubay olan eşini mayın patlaması sonucunda kaybeden ve Yıldız Hemşire olarak bilinen Yıldız Namdar da aday adaylığı başvurusunun son gününde AKP Genel Merkezi’ne geldi. Yaklaşık 2 saat genel merkezde kalan Yıldız hemşire parti yetkilileriyle konuştuktan sonra binadan ayrıldı. Namdar, aday olmadığını açıklarken, belgelerinde eksik olduğu için adaylığının kabul edilmediği öğrenildi.

1.5 MİLYON SANDIK GÖREVLİSİ

Öte yandan 22 Temmuz seçimleri AKP’nin aylık yayın organı olan Türkiye Bülteni dergisine de kapak oldu. “Türkiye’nin Seçimi” manşetiyle çıkan dergide AKP Parti Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı ile seçimlerle ilgili bir röportaj yer aldı. Yazıcı röportajında AKP’nin bir yıldır seçimlere hazır olduğunu belirtti. Yazıcı, Türkiye’de 174 bin sandık olduğunu kaydederek her sandıkta 9 kişinin görev yaparak yaklaşık 1.5 milyon sandık görevlisine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.