Ak Parti Şişli’yi alamaz ise Şatıroğlu istifa edecek mi?

Ak Parti Şişli’yi alamaz ise Şatıroğlu istifa edecek mi?

Ak Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu il kongresinde dev bir pankart astırmış ve ‘Ya Şişli bizi alacak ya biz Şişli’yi’ demişti. Şatıroğlu’nun sözünde durup Şişli’yi alamaması durumunda istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

ŞİŞLİ’DE TARİHİ BİR SEÇİM YAŞANACAK

Şişli,tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacağı bir süreçten geçiyor. Siyasi kulislerde de Ak Parti’nin Şişli Belediye Başkanlığı’na en yakın olduğu bir dönem olarak ifade ediliyor. Ama bu süreçten Şatıroğlu’nun kısır döngüleri yüzünden yararlanamayacağı iddia ediliyor.  

ŞATIROĞLU PARTİYE ZARAR VERİYOR

Fakat Nevzat Şatıroğlu’nun yaptığı hatalar yüzünden bu tarihi dönemecin değerlendirilemeyeceğini konuşuluyor. Bu konuşmalara neden olan da birçok etkenin de olması parti içinde özel konuşmalarda dillendirilse de değişen bir şeyin olmaması ise ilerleyen süreçte daha da büyük sıkıntıların yaşanabileceği iddia ediliyor.

ŞATIROĞLU ADAY YAPILMADI

AMA ADAYMIŞ GİBİ PARTİYİ YÖNETİYOR

Ak Parti Şişli’de Nevzat Şatıroğlu’nun aday yapılmamasının altında da bu ve buna benzer nedenlerin yatmasına rağmen Nevzat Şatıroğlu’nun hatalarının Mukadder Başeğmez’e yansıtılmasının altında da yine Şatıroğlu ismi öne çıkıyor. Şatıroğlu’nun aday yapılmamasına neden olan davranışlarını Mukadder Başeğmez’e yaptırarak yine değişen bir şeyin olmadığı, Şatıroğlu adaymış gibi plan ve program yapılıyor.

ŞATIROĞLU’NUN İSTEMEDİĞİ KİŞİLERLE

MUKADDER BAŞEĞMEZ GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

Şişli’de Şatıroğlu’nun istemediği, rakip gördüğü, geçmişte kedisini eleştiren, kuvvetli tüm isimler için bir bahane uydurarak Mukadder Başeğmez’i uzaklaştırdığı konuşuluyor.

Oy getirebilecek isimlerden ziyade kendisine yakın isimleri tercih etmesinin altında da Şatıroğlu’nun egosunun yattığı ve parti üst yönetiminin de buna sessiz kalmasıyla  Ak Parti’nin Şişli’de istediği sonuca ulaşamayacağı belirtiliyor.

ŞATIROĞLU’NUN ASIL HEDEFİ MİLLETVEKİLLİĞİ

Nevzat Şatıroğlu’nun da asıl hedefinin milletvekilliği olduğu söyleniyor. Bunun için de Ak Parti’nin belediye başkanlığını almasından ziyade önümüzdeki genel seçimlerde Nevzat Şatıroğlu’nun milletvekilliğinin önünü açacak bir organizasyonu kurmaya çalıştığı düşünülüyor.

ŞATIROĞLU ADAY DEĞİLİM DEDİ

SONRA PARTİ BÜYÜKLERİM DEVREYE GİRDİ DEDİ

Nevzat Şatıroğlu belediye başkan adaylığı için kendisinin aday olmayacağım açıklamasından sonra parti büyüklerim öyle istedi ben de mecbur kaldım demesi tepki toplamıştı. Ama parti büyüklerinin de büyükleri gerçekleri gördü ve aday olmasına izin verilmedi.

ŞATIROĞLU İSTİFA EDECEK Mİ?

YOKSA PARTİ BÜYÜKLERİ YİNE Mİ DEVREYE  GİRECEK?

Şatıroğlu’nun vermiş olduğu söz üzerine eğer Şişli’yi Ak Parti alamaz ise yine ‘parti büyüklerinin istifasına izin vermedi’ bahanesinin arkasına sığınıp sığınmayacağı ve istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

SARIGÜL’ÜN YOKLUĞUNDA

AK PARTİ HER HALÜKARDA OYU ARTACAK

Mustafa Sarıgül’ün yokluğunda Ak Parti’nin bir şekilde fazla oy alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Şatıroğlu bu sefer yine oy artırdığını söyleyip durmak yok yola devam diyecek mi yoksa sözünün arkasında durup istifa edecek mi?

ŞATIROĞLU KENDİSİ DE İNANMIYOR

Şatıroğlu’nun kendisinin de Şişli Belediye Başkanlığı’nı alınacağına inanmadığı oluşturduğu meclisten belli olduğu konuşuluyor. Ak Parti’nin belediyi alması durumunda belediyeyi yönetecek kadro içerisinde en azından ilk sıralarda mimar, mühendis, şehir planlamacısı, ekonomist, avukat gibi isimlerden oluşması gerektiği belirtiliyor. Ama liste tamamen bilimsellikten, belediyi alma ve yönetme arzusundan uzak, özel ilişkiler ve siyasi hesaplar yapılarak yazıldığı ifade ediliyor.      

AK PARTİ’NİN ŞİŞLİ’DEKİ OYU 70.000

Ak Parti’nin Şişli’de genel seçimlerdeki oyu 70.000 iken, yerel seçimlerde bu rakamın alınamamasının altında yatan gerçekleri görüp Şatıroğlu verdiği sözü tutup istifa edecek mi? Yoksa şartlar gereği artacak oyun arkasına sığınıp Şişli’de kalacak mı? Parti büyükleri devreye girse de ne yapacak?

1 Nisan Şişli için önemli bir gün olacak! 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.