AK Parti, Sezer'e inanıyor

AK Parti, Sezer'e inanıyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, TBMM Genel Kurulu'nda bugün 370 oyla kabul edilen anayasa değişiklik paketinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanacağına inandıklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, TBMM Genel Kurulu'nda bugün 370 oyla kabul edilen anayasa değişiklik paketinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanacağına inandıklarını söyledi. Kapusuz, "Bunun bir referandum konusu olması, bu saatten sonra sayın cumhurbaşkanı tarafından düşünülmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen anayasa değişiklik paketinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, anayasa paketinde yer alan düzenlemelere 370 civarında oy çıktığını söyledi. Sezer'in anayasa paketini referanduma götürmeyeceğini savunan Kapusuz, "Anayasadaki 175. madde gereği olarak artık bundan sonra cumhurbaşkanımız da büyük ihtimalle onaylayacaktır. Bunun bir referandum konusu olması bu saatten sonra sayın cumhurbaşkanı tarafından düşünülmeyecektir. İnşallah sayın cumhurbaşkanımız bunu onaylayacak ve halk bundan sonra kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecektir. Konu bu kadar açık ve nettir. Bundan sonra ne yapılacağı konusunda arkadaşlarla oturur konuşuruz. Ondan sonra atılması gereken adımları atarız" diye konuştu.

"Önceliğimiz ve gündemimiz sadece ve sadece bu paketin yeterli çoğunlukla yukarıya gönderilmesiydi" diyen Kapusuz, pakete destek veren Anavatan'lı ve bağımsız milletvekillerine teşekkür etti. Kapusuz, böylesine önemli bir kararda Anavatan'lı ve bağımsız vekillerin de desteği olduğunu kaydetti.

Yeni dönemde bunu engelleyecek iradenin Meclis'e gelmesi ve sözkonusu değişiklikleri ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliği hazırlanması halinde söyleyecek birşeylerinin olmadığını ifade eden Kapusuz, "Bu iş
bitmiştir ve kesinlikle yürürlüğe de girecektir. Referandum konusunda ise halkımızın kararı baştacıdır. Halkımız referandumda 'ben seçmiyorum' derse saygı duyarız, 'Ben seçmek istiyorum' derse de ona da herkes saygı duymalı" dedi.

Kapusuz, 'Anavatan ile referandum süresinin kısaltılmaması yönünde anlaşmaya vardığınız söyleniyor?' şeklindeki bir soruya da, "Referandum konusu teknik bir meseledir. 2 ay önce, 2 ay sonra farketmez. Onu arkadaşlarımızla konuşmadan birşey diyemem. Anavatan'lı arkadaşlarla da konuşacağım. Ondan sonra açıklama yaparım" karşılığını verdi.

İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.