AK Parti kimi listeye yazmayı unuttu

AK Parti kimi listeye yazmayı unuttu

Milletvekili aday listesini YSK'ya veren AK Parti'de, aday gösterilmek üzere partiye çağrılan bir ismin son anda unutulduğu ortaya çıktı. Parti şimdi bu ismi listeye sokmak için formül arıyor.

Milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na veren AKP'de,
aday gösterilmek üzere partiye çağrılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen'in son anda unutulduğu için listeye giremediği ortaya çıktı. AKP'nin güçlü olduğu Bursa'da ilk sıralarda aday gösterilmesi öngörülen İsen'in dosyasının tasnif sürecinde ayrıldığı, ancak unutulduğu için yeniden değerlendirmeye alınmadığı belirtildi. Şimdi, İsen'i aday gösterebilmek için formül aranıyor.

Erdoğan istemişti

Çoğu Milli Görüş kökenli mevcut milletvekillerinin önemli bir kısmının ismi çizilirken merkez sağ ve soldan gelen yeni isimlere önlerde yer verilen AKP'nin aday listesinin belirlenme sürecinde ilginç bir 'unutulma' vakasının yaşandığı öğrenildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AKP'den aday göstermek üzere bizzat arayarak ya da ilgili bakanlar aracılığıyla çağırdığı bürokratlar arasında yer alan Müsteşar Mustafa İsen, dosyası bir kenarda unutulduğu için listeye giremedi. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan ve kurmaylarının liste belirme sürecinde, İsen'in, partinin güçlü olduğu Bursa'dan üst sıralarda aday gösterilmesi kararlaştırıldı ve dosyası ayrılarak bir kenara alındı.

Dosyası unutuldu

Ancak İsen'in dosyası konulduğu yerde unutuldu ve yeniden değerlendirmeye alınmadı. Listelere son şekli verilirken de 'çağrılı bürokratlar arasında yer aldığı ve Bursa'dan aday gösterileceğine ilişkin prensip kararı' hatırlanmayan İsen, liste dışı kaldı. İsen'in listede yer almamasına AKP kurmaylarının da şaşırdığı, ancak durumun liste YSK'ya verildikten sonra ortaya çıkması nedeniyle ne yapılabileceğini değerlendirdikleri öğrenildi.

'Talimat üzerine istifa ettim'

İsen, konuya ilişkin olarak fazla konuşmak istemediğini belirtirken, "Ben talimat üzerine istifa ettim; çağrıldım. Ortaya çıkan sonuç şaşırtıcı" diye konuştu.

İsen'in, Erdoğan'ın Bakan Koç aracılığıyla yaptığı adaylık teklifi üzerine istifa ederek partiye başvuru yaptığı öğrenildi.

İsen'in Bursa ya da başka bir yerden yeniden YSK'ya verilen aday listesine girebilmesi için, bir adayın çekilmesi ya da çekilmeye zorlanması gerekiyor. AKP yönetimi, bu konudaki kararın Başbakan Erdoğan'da olduğuna dikkat çekerken, partide böyle bir tasarrufun gerçekleşme olasılığı düşük bulunuyor.

İki isim daha unutuldu iddiası

AKP'de bürokrat olmayan, ancak aday gösterilmek üzere partiye çağrılan iki ismin daha unutulma gerekçesiyle listeye konulmadıkları da ileri sürüldü. İsen'in adaylık yolunun açılmaması halinde, seçimlerden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'na dönmesi bekleniyor.



Radikal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.