Ağlatan propaganda

Ağlatan propaganda

Eski genelev çalışanları Tükrükçü ve Ermez, Zürafa Sokak’taki genelevde seçmenleriyle buluşmak istediler. Ancak polisler izin vermeyince başlayan tartışma sırasında, demir kapının arasından uzanan bir el “Sizi destekliyorum” dedi ve gözy

Eski genelev çalışanları olan İstanbul 2. Bölge bağımsız adayı Ayşe Tükrükçü ve 1. Bölge bağımsız adayı Saliha Ermez, Karaköy Zürafa Sokak’ta genelev çalışanı olan seçmenleriyle buluşmak istediler. Kapıda görevli polisler, Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı izin olmadıkça içeriye alamayacağını söyleyince, adaylarla polis arasında tartışma yaşandı. Bu arada, bir genelev çalışanının demir kapı arasından elini uzatıp “Sizi destekliyoruz” demesi üzerine adaylar gözyaşlarını tutamadı. Ermez ve Tükrükçü, propaganda broşürlerini, içeridekilere verilmesi için polislere teslim ettiler ve kapının dışından genelev çalışanlarına vaatlerini anlattılar, “Sizi unutmayacağız” sözü verdiler.

İçeriye giremeyen Tükrükçü ve Ermez, kapının önünde kendilerine destek için gelen Sefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve feminist grupla basın açıklaması yaptılar. Tükrükçü, “en diptekiler” olarak tanımladığı kader ortaklarını ziyaret etmek istediklerini anlattı:

BU KAPININ ARKASINDAKİLERİ UNUTMAMIZ İSTENİYOR


“Bize yeniden bir engel çıkarılıyor. Bu insanları unutmamız isteniyor. Şu anda bu demir kapıların ardında bizim sesimizi duyanları biz unutmadık. Onlara seçim hakları olduğunu, sandığa gidip oy kullanmaları gerektiğini söyleyeceğim. Bize vesika verirken iyi de, hakkımızı ararken kötü mü? Ben şimdi buraya vesikayla giriş yapacağım desem alınırım da, adayım derken neden alınmıyorum? Türkiye’nin bir yarasını göz önüne sermeye çalışıyoruz ve yine bize engel çıkarıyorlar.”

GENELEVLER KAPANACAK, ÇALIŞANLAR EMEKLİ OLACAK


Tükrükçü, genelevde çalışanların hiçbir sosyal güvencesinin bulunmadığını belirterek, Meclis’e girmesi durumunda genelevleri kapatacağını ve çalışanları emekli edip tazminat ödeyeceklerini kaydetti.

Saliha Ermez de, şunları söyledi:
“Ben 11 sene genelevde çalıştım, ve şu anda seçmenimizle buluşmak için bile buraya girmek beni yıpratıyor. Buraya devlet vesikayla girmeye izin veriyor, ama şu anda girip hatırlarını soramıyoruz. Onların destekleri bizim için çok önemli.”

DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ


Tükrükçü ve Ermez’e destek olmak adına broşür dağıtırken gözaltına alınan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan da, iki genelev çalışanının milletvekili adaylığının önemine dikkat çekerken, seçilmeleri halinde dünyada bir ilkin gerçekleşeceğini söyledi.

Polisin tavrını da eleştiren Bulan şöyle dedi:
“Bağımsız milletvekili adayı olan, oy pusulalarında resmen isimleri yazılan Ayşe Tükrükçü ve Saliha Ermez istediği her yerde seçim propogandası yapma ve el ilanı dağıtma hakkına sahip. Ben Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesi olarak, hukuka uyulmadığını, hukukun üzerine çıkıldığını düşünüyorum.”

FEMİNİSTLERDEN DESTEK


Kendilerini “feministler” olarak tanımlayan grup adına açıklama yapan Filiz Karakuş da, Tükrükçü ve Ermez’in seks işçiliğine ve köleliğine karşı mücadelelerini desteklediklerini bildirdi. Karakuş şöyle dedi:

“Bugün gördük ki genelev gerçekten cezaevi gibi bir yer. Zengin-fakir, genç-yaşlı, oraya bir çok erkek girebiliyorken, vesikalı olan ve vesikalarını geri vermek istedikleri halde geri veremeyen kadınlar, kendi seçmenleriyle buluşmak imkanına sahip değiller. Biz Lambda, Morçatı, Filmor, Van Kadın Derneği’nin de içinde bulunduğu gruplar ve kişiler olarak Ayşe ve Saliha’ya destek veriyoruz.”



NTV







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.