Ağar'a bir darbe daha

Ağar'a bir darbe daha

Seçimlerden mağlubiyetle çıkan ve başkanlıktan istifa eden Ağar'a bir darbe daha

Hüsranla sonuçlanan birleşme çabalarının ardından gelen seçim yenilgisi DP ve ANAVATAN kongrelerinde tartışılacak. Çiller ismi ise yeniden gündemde....

Önce hüsranla sonuçlanan birleşme süreci, bunun gölgesinde girilen seçimden çıkan hezimet, merkez sağı yine hareketli bir döneme sokuyor. DP, Mehmet Ağar'ın istifasıyla, ANAVATAN ise Erkan Mumcu'nun isteğiyle olağanüstü kongresini toplayacak. Eylül ayının ilk haftasında yapılacak kongrelere kadar seçim hezimeti ve birleşememenin muhasebesi yapılacak. Vitrindeki isimler ise Mesut Yılmaz ile Tansu Çiller oldu. Seçimden hemen sonra, Çiller'in tekrar siyasete dönmesi için baskılar da yoğunlaştı.

AĞAR'A DOKUNULACAK
Çiller'in ekibinden Turhan Güven, Mehmet Ağar'ı "partiyi de kendisiyle birlikte dibe çekmekle" suçladı ve "Tek kelimeyle kaçtı" dedi. Ağar'ın dokunulmazlığının kalkmasıyla birlikte, Susurluk soruşturması da yeniden gündeme geldi. Ağar'ın yargı önüne çıkması bekleniyor.

SEFA SİRMEN DE YARGI YOLUNDA

22. DÖNEMDE AKP'den 83, CHP'den 34, Anavatan'dan 7, DYP'den 1 ve 3 bağımsız hakkında dokunulmazlık fezlekesi vardı. Meclis dışında kaldıkları için dokunulmazlıkları kalkan CHP'liler ise şunlar: Mevlüt Aslanoğlu, Hakkı Ülkü, Sefa Sirmen, Yaşar Tüzün, Fikret Ünlü, Feramuz Şahin, Fahrettin Üstün, Naci Aslan, İsmail Değerli, Tacidar Seyhan.

TATLISES'İN HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

KAMUOYUNDA 'Sauna Çetesi' olarak bilinen davanın zanlıları arasında yer alan ve 18.5 yıl hapis istemiyle yargılanan İbrahim Tatlıses'in dokunulmazlık zırhına bürünme şansı adayı olduğu Genç parti'nin yüzde 3 oy almasıyla yok oldu. 'Birden çok kişiyi hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek'ten yargılanan Tatlıses'i zor günler bekliyor. Çete reisi Kasım Zengin'le bir düğünde çekilmiş görüntüleri ortaya çıkan Tatlıses'in koruması da aynı dava kapsamında tutuklanmıştı  ...




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.