Afrikalılar Ev Tekstil Fuarı'nda

Afrikalılar Ev Tekstil Fuarı'nda

Afrikalı bakanlar, Tüzmen ve Satıcı'yla birlikte Ev Tekstili Fuarını ziyaret etti.

İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve sektöründe dünyanın en büyük ikinci fuarı olan EVTEKS 2007 İstanbul Ev Tekstili Fuarı, yoğun ilgi görüyor.

ITF-İstanbul Fuarcılık organizasyonu ve EVSİAD (Ev Tekstili Sanayici ve İş Adamları Derneği) ile TETSD'nin (Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği) desteğinde düzenlenen fuarın ikinci gününde Orta Afrika ülkelerinin bakanları ile fuarı ziyaret eden Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen; Türkiye'nin kaliteli ve değerinde ürün üreten bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Tüzmen, önümüzdeki dört yılda tekstil ihracatının 30 milyar dolara çıkacağını belirtti.

İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen Evteks Fuarı'na Orta Afrika ülkelerinin ilgili bakanları ile gelen Bakan Tüzmen, 40 aşkın ülke görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Ev tekstilinde ihracatın 2,5 milyar dolar düzeyinde olduğunu kaydeden Kürşad Tüzmen, siparişlerin uzak doğu ülkelerinden Türkiye'ye döndüğünün altını çizerek, “Tekstil firmalarının önü açık. Artık Türkiye kaliteli ve değerinde ürün üreten bir ülkedir. Bizim firmalarımız hak ettiği yerdedir. Tekstil ihracatımız önümüzdeki dört yılda 30 milyar dolara çıkacaktır. İhracat rakamlarımızın 100 milyar dolara ulaştığını görüceğiz” dedi.

Tüzmen, fuarda yer alan firmaların standlarını da Evsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Fuar Komite Başkanı Recep Tanrıverdi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı ve Afrikalı bakanlarla gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

745 FİRMA 1340 MARKA
EVTEKS 2007, Türkiye'nin konusunda girişimci, rekabetçi, kaliteli üretimini dünya sahnesine çıkaran, sektörün prestijini koruyan bir platform yaratıyor. Bu çerçevede fuar 25 milyar dolarlık uluslararası bir büyüklüğe sahip olan ev tekstili sektöründe kaliteli Türk markaları olduğunu dünyaya göstermeyi ve bu pazardan Türkiye'nin aldığı payı büyütmeyi hedefliyor. Fuarda US Polo, Benetton, Pierre Cardin ve Daniel Hechter gibi ünlü markalarında aralarında bulunduğu 1340 marka yer alıyor. Her yıl daha da gelişen yapısıyla global bir kimlik kazanan fuara, bu yıl 745 firma katılıyor. 150.000 metrekarelik bir alanda yapılan EVTEKS'e, 80 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.