Adil Üstündağ'ın rotası

Adil Üstündağ'ın rotası

İzmit Kartepe’ye 10 milyon dolar yatırımla beş futbol sahası ile futbol kampı yapan The Green Park Hotel'in sahibi Adil Üstündağ rotayı yurtdışına çevirdi.

İzmit Kartepe’deki otelinin yanına 10 milyon dolar yatırımla beş futbol sahası kurarak futbol kampı işine de giren şehir otelciliği grubu The Green Park Hotel, rotayı yurtdışına çevirdi.


Şehir otelciliğinde faaliyet gösteren ve bünyesinde altı beş yıldız oteli bulunduran The Green Park Hotel&Resort, yurtdışında da otel kurma planlarını yürürlüğe koyuyor. Almanya Berlin, Gürcistan, Suriye ve ABD, grubun otel açmayı düşündüğü ilk ülkeler arasında yer alıyor. 



AKP’nin parti amblemine fikir babalığı yapmasıyla tanınan The Green Park Hotellerinin sahibi Adil Üstündağ, Türkiye’de ve yurtdışında şehir otelciliğinde büyümek istediklerini belirterek, "Otomotiv yedek parçası işinden kazandığımızı turizme aktarıyoruz. Gürcistan ve Suriye bakir, otel yatırımının olmadığı ülkeler. Berlin’de Türklerin potansiyeli var. ABD’de de ülke potansiyeli bulunuyor. Yumurtalarımızın hepsini aynı sepete koymayalım dedik. ABD ve Almanya ufkumuzu açacak" dedi.

 

KARTEPE’DE FUTBOL KAMPI


40 milyon dolarlık yatırımla İzmit Kartepe’de açtıları otele, bu yıl 10 milyon dolar yatırımla futbol sahası kurduklarını da aktaran Üstündağ, "Bu futbol sahalarını kısa sürede 15’e çıkartacağız. Şu anda Denizlispor ve Bursaspor futbol takımları kamp yapıyor. Süper Lig’deki bütün büyük takımlar da sırada bekliyor. Liverpool gibi futbol takımları da gelecek. Otel yatırımlarının geri dönüşü uzun zaman alıyor. Şu anda Kartepe zarar ettiği için futbol sahası yatırımıyla otelin açık kalma süresini dört mevsime yaymak istedik" diye konuştu. Kar oteli Kartepe The Green Park Hotel’in son iki yılda 5 milyon dolar zarar ettiğini kaydeden Üstündağ, cesaret gösterek oteli kapatmadıklarını, farklı alternatiflerle kar etmeye çalıştıklarını vurguladı. Üstündağ, bölgede spor köyü kurma planları çerçevesinde 10 tane daha yeni futbol sahası kurabileceklerini kaydetti.

 

DENİZ, KUM OTELCİLİĞİNE GİRMEM


Adil Üstündağ, yurtiçindeki otel kurma hedeflerinden de bahsederek, 2010 yılına kadar otel sayılarını 10’a çıkartmak istediklerini hatırlattı. Kartepe’de iki tane daha otel kuracakları bilgisini veren Üstündağ, otel kurmayı düşündükleri diğer illeri, Tokat, Bursa, Edirne, Malatya şeklinde sıraladı. Üstündağ, "Tokat’la flört ediyoruz. Memleketim Malatya’da bir tane kurmak istiyorum. Bursa’da kaplıca oteli düşünebilirim. Ama deniz, kum, güneş otelciliğine girmeyi düşünmüyoruz. Bu alanda yeterince otel var" açıklamasını yaptı.

 

Hükümet turizmde bürokrasiyi kaldıramadı

 

Adil Üstündağ, bu yıl İstanbul otelleri açısından sezonun iyi geçtiğini dile getirerek, seçim döneminin doluluklarını etkilediğini, seçim atmosferi nedeniyle dolulukta yüzde 10 azalma olduğunu kaydetti. İstanbul’daki otel fiyatlarının benzer ülkelere göre çok düşük olduğunu da kaydeden Üstündağ, İstanbul’a yılda gelen turist sayısının 3 milyon olduğunu oysa Paris’e yılda 53 milyon, Barcelona’ya ise 33 milyon kişinin gittiğini ifade etti. Turizm sektöründeki KDV indirimini de değerlendiren Adil Üstündağ, şu yorumu yaptı: "Hükümetin turizme çok katkısı olduğuna inanıyorum. Politikalarını destekliyorum ama uygulamalar çok ağır ilerliyor. Bürokratik engelleri kaldıramadılar. KDV’nin indirimi gelecek yıla bırakıldı."

 

Seçim için partilerin hepsi otellerimizde toplandı

 

AK Parti’nin kuruluşunda otellerini partiye açmasıyla tanınan The Green Park Hotel & Resort Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, bu seçimde de benzer hizmeti verip vermediği konusundaki soruyu şöyle yanıtladı: "Seçim döneminde bütün partilere açığız. Diğer partilere de Ak Parti kadar yakınım. Seçim programları için bütün otellerimizde CHP, MHP, BTP gibi bütün partiler toplantı yaptı. partiler her yerde toplantı yapıyorlar. Halka yönelik ve kendi aralarında konferanslar düzenliyorlar. Daha hareketli olur diye bekliyorduk ama o kadar olmadı."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.