Aday listesindeki eksiklikler için son gün

Aday listesindeki eksiklikler için son gün

YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, 4 Haziran Pazartesi günü YSK'ya milletvekili aday listelerini veren siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için bugün son gün.

Seçim takvimine göre, siyasi partiler, milletvekili aday listelerini 4 Haziran Pazartesi günü YSK'ya teslim etti. Bağımsız aday olacakların il seçim kurullarına yapacakları başvurular da aynı gün sona erdi.

YSK, siyasi partilerin milletvekili aday listelerini incelemeye başladı.

Siyasi partilerin, YSK'nın belirttiği eksiklikleri bugün mesai saati bitimine kadar tamamlaması gerekiyor.

Kurul, yarın milletvekili geçici aday listelerini inceleyecek. Listeler ilgili il seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazetede yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

Takvime göre, bundan sonraki süreç şöyle işleyecek:

-10 Haziran Pazar: Milletvekili geçici aday listeleri, radyo televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Geçici aday listeleri (bağımsız adaylar dahil) il seçim kurulları tarafından mahallinde alışılmış usullerle ilan edilecek. Geçici adaylar ilgili il ve YSK tarafından doğrudan incelemeye alınacak. Bu adaylara karşı yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek. Gümrük kapılarında görev yapacak sandık kurulları oluşturulacak çalışmalarına başlayacak.

-11 Haziran Pazartesi: Geçici aday listelerine yapılacak itirazların son günü.

-12 Haziran Salı: Gümrük kapıları sandık kurullarının oluşturulması tamamlanacak ve ilgililere tebliğ edilecek. Geçici adayların ilgili il seçim kurullarınca incelenmesi sona erecek. Geçici aday listelerinde il seçim kurullarının incelemeleri sonucunda meydana gelen noksanlık ve aykırılıklar; il seçim kurullarınca ilgili adayla, siyasi parti il başkanlığına ve ilgili siyasi parti genel merkezine de iletilmek üzere YSK'ya bildirilmesinin son günü.

-13 Haziran Çarşamba: İl seçim kurullarının milletvekili aday listelerine yapılan itiraz üzerine verdikleri kararlara karşı YSK'ya itirazların son günü.

-15 Haziran Cuma: Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim

kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yapılan itirazların YSK'ca karara bağlanmasının son günü. Milletvekilliği geçici adaylığından istifa edenlerin, YSK'ya bildirilmesinin son günü. İstifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılanlar nedeniyle ortaya çıkan aday eksilmeleri tamamlanacak ve YSK'ca siyasi partilere bildirilecek.

-17 Haziran Pazar: Aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak, YSK'ya bildirilmesinin son günü.


-19 Haziran Salı: YSK'ca milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibariyle ilan edilmek üzere; il seçim kurullarına, Resmi Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek. Seçim çevrelerine ilişkin kesin aday listeleri il seçim kurullarına gönderilecek. YSK tarafından birleşik oy pusulası basımına; basım tamamlandıkça bir plan dahilinde dağıtımına başlanacak. Gümrük kapılarında kullanılacak oy pusulalarının basımı ve diğer araç ve gereçlerle birlikte ilgili seçim kurullarına gönderilmesine başlanacak.

-20 Haziran Çarşamba: Milletvekili kesin aday listeleri (bağımsızlar dahil) radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek. İl seçim kurullarınca milletvekili seçimine katılan siyasi partilerin adayları ile bağımsız adayları gösteren listeler mahalli imkanlarla bastırılması veya fotokopi yolu ile çoğaltılmasına başlanacak, bitirilenler ilçe seçim kurullarına teslim edilecek.

AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.