"Aday değilim"

"Aday değilim"

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı konusunda son sözünü söyledi

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında “Gül’ün iradesine saygım var' dedim. İradeyi görmek isterim çünkü bir mağduriyet söz konusu ve meydanların dili ortadır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin soruların yanıtladı. Meclis açıldıktan sonra siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, uzlaşmaya dayalı tavır sürdüreceklerini kaydetti.

MİLLET NE KADAR YETKİ VERİRSE O KADAR KONUŞURSUNUZ

Bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek’in, Gül’ün adaylığına ve 367 sayısına ulaşılmasında destek vermeyeceklerini hatırlatması üzerine, “Ben Sayın Özyürek’in yapmış olduğu açıklamaya benzer bir açıklama yapmadım. Ben hep şunu söyledim: ‘Sayın Gül’ün iradesine saygım’ var dedim. İradeyi görmek isterim çünkü bir mağduriyet söz konusu ve meydanların dili ortadır. Demokrasi bir çoğunluk rejimidir, bir katılımcı rejimdir. Ama tüm bunlar yanında medya mensubu arkadaşlarımız ‘uzlaşma noktasında ne düşünüyorsunuz’ dediklerinde ‘uzlaşmaya her zaman açığız’ dedik. Ama uzlaşma hiçbir zaman azınlığın çoğunluğa tahakkümü değil dedik. Millet ne kadar yetki verirse o kadar konuşursunuz o kadar temsil gücünüz var demektir. Burada da hak ölçüsü içerisinde parti içerisine Anayasa'da nitelikleri uygun olan kimse burada aday olabilir. Bunun adaylığına karşı çıkamazsınız. Desteklersiniz desteklemezsiniz o ayrı mesele” dedi.
Kapıları şimdiden kapatmanın yanlış olduğunu belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir kriz doğurmayacağını, bunu düşünmek istemediğini ve doğru bulmadığını söyledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

HERKESTEN ÇOK KÜRT ORİJİNLİ MİLLETVEKİLİ BİZDE VAR

Bir gazetecinin DTP’li bağımsız milletvekillerinin de Meclis'e girdiğini hatırlatarak, Kürt sorununun Meclis'e gelmesi durumunda tavırlarının ne olacağını sormaı üzerine Erdoğan şöyle dedi:
“Kürt sorununu siyasallaştırdığınız zaman beni onun karşısında bulursunuz ama Kürt kökenli vatandaşlarımın ülkedeki ekonomik sosyal siyasal kültürel bu tür sorununu konuşursanız benim partimin içerisinde de şu anda sayısı mevcutlardan çok daha fazla Kürt orijinli milletvekili arkadaşlarım var ama onlar hiçbir zaman bu işi siyasallaştırmadılar. Bunu birbirinden ayırmamız lazım. Biz parlamento içindeki, bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış olursa olsun, biz onlarla bir ve beraber olamayız.”

BAHÇELİ ARAMADI

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in kendisini arayarak tebrik ettiğini kendisinin de Sezer’i tebrik ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan’dan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin henüz kendisine dönmediğini söyledi. Erdoğan, başka bir soru üzerine de kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmadığını söyledi.

ANKA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.