"Açıklayın!"

"Açıklayın!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer'in görevden alınma gerekçesini kamuoyuna açıklamasını istedi.

Özyürek, seçim çalışmaları için geldiği Mersin'de, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, CHP'nin, terör sorununun koordinatörler eliyle çözülemeyeceğini daha önce ifade ettiğini söyledi.

Terörle mücadelede ''koordinatörlük'' sisteminin, Türkiye'de ''kamuoyunu uyutmaya yönelik bir girişim'' olduğunu öne süren Özyürek, ''Hem Türkiye'den, hem de ABD tarafından bir koordinatör atanması, terörle ilgili hiçbir mesafe alınamadığını göstermiştir. Aslında koordinatörlük olayı gereksiz bir organizasyondu. Ama, madem ki oraya birisini görevlendirdiniz, Başer'in ayrılacağını açıklamasından sonra, böylesine görevden alınması yanlış olmuştur'' dedi.

Türkiye ve ABD tarafından terörle mücadele için koordinatörlük atamasının başlangıçta bir çözüm olmadığına işaret ettiklerini belirten Özyürek, şunları kaydetti:

''Ama şimdi kamuoyunun merakı, bizim merakımız Edip Başer'in alınmasının gerekçesi nedir, niçin alınmıştır? Niçin kendisi haziran ayında ayrılacağını ifade etmesine rağmen, haziran ayına 15 gün kalmışken görevden alınmıştır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, görevden alma gerekçesini kamuoyuna açıklaması lazım. Çünkü terörle mücadele çocuk oyuncağı değil, önemli bir olay.''

Özyürek, AK Parti'nin ''terörle mücadelede beceriksizliğinin, terörü ciddiye almadığının, terörle kapsamlı bir mücadele yürütemediğinin'' anlaşıldığını savundu.

Özyürek, bir soru üzerine de Genç Parti'den seçimler konusunda teklif getirildiğini, ancak, kabul etmediklerini sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.