Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden film gibi tatbikat

Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nden film gibi tatbikat

Acıbadem Bakırköy Hastanesi de “Doğal Afet (Deprem) ve Yangın Tatbikatı Senaryosu” adı altında bina boşaltma tatbikatı gerçekleştirdi.

Günlük yaşamda ilkyardım bilmek, deprem ve yangın gibi doğal afetlerde nasıl hareket edeceğimizi, neleri yapmamamız gerektiğini öğrenmek büyük kentlerde yaşayanlar başta olmak üzere tüm insanlar için hayat kurtarıcı bir önem taşıyor. Hastaneler de bu tür afetlerde en başta korunması gereken yapıların başında geldiği için doğal afet, yangın gibi felaketlere karşı düzenli olarak tüm personelin katılımını sağlayarak tatbikat yapmak gerekiyor.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi de “Doğal Afet (Deprem) ve Yangın Tatbikatı Senaryosu” adı altında bina boşaltma tatbikatı gerçekleştirdi. Hastane Başhekimi ve Afet Komutanı Dr. Engin Çakmakçı’nın deprem konusunda uyarıcı olması amacıyla oluşturulan sarı kodun tüm hastaneye bildirilmesi yönündeki talimatıyla tatbikata başlandı. Senaryoda deprem nedeniyle çıkabilecek olası bir yangına karşılık yangın kodu olan ‘kırmızı kod’ verilerek, ameliyathane ve yoğun bakım ekiplerinin önceden belirlendiği şekilde yangın dolaplarından yangın söndürücüleri almalarıyla birlikte, hastaların tahliye edilmesi aşamasına geçildi. Olası afetler halinde görev tanımı önceden yapılmış personel, senaryo gereği acil girişinin hasar gördüğü olasılığı nedeniyle acil servis önünde oluşturulan afet komuta merkezinde yerlerini aldı.

Ardından görevliler tarafından acil ve ayaktan hastaların birbirinden ayrılarak tedavilerinin planlanması amacıyla, acil servis önünde kırmızı, sarı ve yeşil renkli çadırlar kuruldu. Olası afet hallerinde, hastane içinden tahliye edilen ve dışarıdan gelen hastaların yeşil çadıra, daha ağır durumdaki ve yoğun bakımdaki hastaların ise kırmızı çadıra getirilmesi gerekiyor. Çadırlar kurulurken bir yandan da görevli ekipler, özel yangın giysileri içinde otopark alanında tatbikat gereği çıkarılan, güvenliği sağlanmış küçük bir yangına müdahale etti. Ekiplerin bir kısmı ise hasta katlarındaki yangın hortumlarını açarak, uzanabileceği en ileri noktaya gidip gitmediğinin kontrolünü yaptı. Bu arada katlardan çıkarılması öngörülen üç hasta temsili olarak çıkarılarak çadırların bulunduğu alana getirildi. Tatbikatın tüm aşamalarının tamamlanmasının ardından Afet Komutanı Dr. Engin Çakmakçı, tatbikatın sona erdiğini tüm personele bildirdi.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.