AB!li işadamları Çınar Oteli'i seviyor

AB!li işadamları Çınar Oteli'i seviyor

Çınar Hotel Genel Müdürü Esen Çetingil “Avrupalı İşadamları, iş ve tatili birlikte yapmak için otelimizi tercih ediyor”

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı özel sektör oteli olan Çınar Hotel, 1958 yılı ağustos ayında kapılarını açtı. İstanbulluların ve Yeşilköy halkının hafızalarında klasik bir buluşma noktası olarak anılarda yer alan Çınar Hotel, gelecek yıl 50. kuruluş yıldönümünde ‘Altın Yılı’nı kutlama hazırlanıyor.


Son yıllarda ağırlıklı olarak iş dünyasına hitap eden Çınar Hotel, sıcak konuk severliğine eklediği yeni görünümü ile konuklarına şehrin içinde şehirden uzak olağanüstü muhteşem bir atmosfer sunuyor.


Düşler dünyası yolculuğunun Çınar Lobby’sinde başladığını ifade eden Çınar Hoteli Genel Müdürü Esen Çetingil, “Güler yüzlü sıcak bir başlangıç, kaliteli hizmet ve beklentilerin ötesinde bir rahatlık, Çınar Hotel geleneğidir. 2008 yılında 50’nci yılına girecek olan otelimiz, nostaljik özelliğini kaybetmeden ‘sıcak modern’ olarak yenilendi. Muhteşem bir tabiatın içinde oturuyoruz ve İstanbul’un nadir otellerinden biriyiz. Birçok kişi Çınar Hotel’i tatil oteli olarak zannediyor ancak, aslında biz iş oteliyiz. Otel konuklarımızın yüzde 80’ini yabancı misafirlerimiz oluşturuyor. İş adamları, ‘hem işimi hem de tatilimi yapıyorum’ diyerek, otelimizi tercih ediyor. Gündüz iş görüşmelerini yapan misafirlerimiz çoğu, akşam kendini tatil köyünde hissettiğini söylüyor. Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa başta olmak üzere ağırlıklı olarak AB ülkelerinden ve yurtiçinden gelen işadamlarını ortalama 3 gün ile 10 gün arasında ağırlıyoruz” dedi. 

 

Turizmin Hammaddesi ‘İnsan Kaynağı’dır 

 

İnsan kaynağına çok büyük önem verdiklerini ve sürekli hizmet içi eğitim düzenlediklerini kaydeden Esen Çetingil, çalışma arkadaşlarıyla çok iyi bir ekip çalışması oluşturduklarını söyledi. Turizmde hizmet kalitesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Esen Çetingil, “1975’li yıllarda odalarda televizyon yoktu ve odada telefon olması çok lükstü. Bugün geldiğimiz noktada ise, teknolojideki tüm gelişmeleri anında otellerimize uyguluyoruz. Artık  bundan sonra en önemli konu, otelin verdiği hizmet kalitesi olacaktır. Eğer, otel 5 yıldız, verdiği hizmet kalitesi 3 yıldız olursa, gelen konuk sayısında ciddi azalma yaşanmaktadır. Özetle, servis ve yapılan hizmet çok mühimdir. Otelinizi dünyanın en iyi eşyaları ve en son teknolojisiyle donatsanız da, eğer hizmet kaliteniz yoksa, hiçbir şey yok demektir. Çınar Hotel’i olarak, çok kaliteli ve düzgün bir servis veriyoruz. İyi eğitimli, yasal ve iyi şartlar istihdam ettiğimiz personelimiz ile çalışıyoruz. Hizmet kalitemiz çok yüksek olduğu için, odalarımızı ucuza satmıyoruz. Ben, otel odalarının çok ucuza satılmasına karşıyım. Yurtdışına gittiğimizde bizler nasıl 1000 Euro’nun altında oda bulamıyorsak, ülkemizde de otel odaları dünya fiyatlarında satılmalıdır” diye konuştu.

 

 

Yılda 60 Gün Dolu Olacaksa, Otel Yapılmamalı

 

Son yıllarda İstanbul ve Antalya başta olmak üzere ülke genelinde otel yatırımlarının hızla devam ettiğini kaydeden Esen Çetingil, pazar payının çok iyi hesaplanarak, tesis yapılması gerektiğini söyledi. Yılda 60 gün dolu olacak diye otel yapılmaması gerektiğini vurgulayan Çetingil, “Son yıllarda başka sektörlerden çıkan birçok grup, otel yapımına başladı. Eğer 12  ayın, 60 günü dolu geçmeyecek ise, otel yapmanın bir anlamı yoktur. Otel ve yatak enflasyonu sektöre zarar vermektedir. Özellikle İstanbul’da yatak kapasitesinde oluşacak fazla arz karşısında bu odaları satamaz isek, ne yapacağız. Satılmayan her bir oda, ertesi gün için kayıptır. Çünkü odaların stok edilmesi, mümkün değildir. Otel yatırımı düşünen gruplar, pazar araştırması yaptıktan sonra, turist getirmeyi hedeflediği pazarlarda satış ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık vermelidir” diye konuştu.

 

Türk turizminin geleceği parlak

 

Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğunu kaydeden Esen Çetingil, şunları söyledi:

“Türkiye’nin geleceği turizm sektörüdür. 1.5 milyona yakın kişiye istihdam sağlayan, 40 sektöre katma değer yaratan ve cari açığı kapatan turizm sektöründe, 40 milyar doların üzerinde turizm yatırımı mevcuttur. Genel olarak baktığımızda, ülke genelinde 1 milyona yaklaşan yatağımız ile turizmde ciddi bir yatak kapasitemiz bulunuyor. Ülkemizin şuan ki, mevcut turizm yatırımları,  gelen turist sayısına göre yeterlidir. Aslında bazı bölgelerimizde artık otel yatırımına da ihtiyaç yoktur. Otel yatırımına doyan bölgelerde, gelen turistlerin otel dışına çıkıp eğleneceği veya yemek yiyebileceği tesisler yapılmalıdır. Özetle, deniz-güneş-kum turizminin yapıldığı bölgelerdeki yatak kapasitelerimiz yeterlidir. Bundan sonra, golf turizmi, kongre turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi gibi turizm çeşitlerine yönelik bölgelerimizde yatırımlar ile buraların uluslararası fuarlarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına önem verilmelidir. Son yıllarda İstanbul, dünya kongre turizminde önemli bir yer edinmiştir. Mesela İstanbul, uluslararası kongre ve toplantı sektörünün en önemli birliklerinden biri olan ICCA’nın 2006 yılı istatistiklerine göre; dünya kongre şehirleri sıralamasında gerçekleşen kongre sayılarına göre, 2005 yılında 24’ncü sırada iken 2006 yılında 17’nci sıraya yükselmiştir. Grup olarak biz de kongre pazarına hitap etmek için Harbiye’deki Bentley Otelimizi açtık. Otelimiz, kongrelere ev sahipliği yapmanın yanı sıra en son ülkemizi ziyaret eden Papa başta olmak üzere yurtdışından önemli isimleri ağırlamaktadır”


 

Turizmin Asırlık ‘Çınar Hotel’i 

“50. Altın Yılı”nı kutlamaya hazırlanan Çınar Hotel, yapılan renovasyon çalışmaları sonrasında, konuklarını yine aynı sıcak tebessümle ama daha modern bir çizgide karşılıyor. Yeşilköy sahilinde olağanüstü günbatımı ve dolunay manzarası ile Marmara Denizi’ne bakan Çınar Hotel, kent merkezine ve havaalanına yakınlığı ile sizi adete ‘Düşler Dünyası’na götürüyor.

Kapılarını 1958 yılında açan ve Türkiye'de otelciliğin mihenk taşlarından biri olan tarihi Çınar Hotel, geçirdiği renovasyon sonrası büründüğü çağdaş yüzü ile sizleri unutamayacağınız anıları yaşamaya davet ediyor. Yarım asırdır hizmette kalite, kusursuzluk ve titizliliği ilke edinen Çınar Hotel, yılların getirdiği anıları saklayıp yıpranmışlardan kurtulmak için otelin ana filozifisini koruyacak biçimde yenilendi. Bir yandan otelin dış cephesi, diğer yandan iç mimarisi doğaya uyumlu, toprak renkler ve doğal malzeme seçimleri ön planda tutularak ve eskiye atıfta bulunularak, turizmin asırlık Çınar Hotel’i ‘sıcacık modern’ olarak yenilendi.  Kentin gürültülü atmosferinden uzak olan otel, kent merkezine 20 dakika, havaalanına 5 dakika mesafedir.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.