Abide-i Hürriyet'te Güvenlik Zaafiyeti

Abide-i Hürriyet'te Güvenlik Zaafiyeti

Abide-i Hürriyet Caddesi’nde son günlerde gerçekleşen hırsızlık olayları ve ana caddenin akşam saatlerinde yetersiz ışıklandırılmasından dolayı güvenlik zaafiyetinin oluşması Şişli Merkez sakinlerini tedirgin ediyor. Ayrıca vatandaşlar Şişli’de yaşam alan

 TRAVESTİLER BEKLİYOR

Arda Yıldız- Fox Ayakkabı

12 senedir buradayım. Akşamları geç saatlere kadar işimiz gereği dükkânımız açık kalıyor. Caddenin köşesinde travestiler duruyor, gerçi polis müdahale ediyor ama ne kadar edebilirse. Her gece 2, 3 tane travesti duruyor.

GÜVENLİ DEĞİL

Işıklandırma çok zayıf. İşlek bir cadde olmadığı için ışıklandırma yetersiz kalıyor. Saat 6’da hava kararsa bile cadde aydınlık, çünkü dükkânların içindeki ışık dışarıya vuruyor problem olmuyor ama insanlar iş yerlerinin ışıklarını kapatıp evlerine gittikleri zaman karanlık oluyor. Binalar yüksek olduğu için haliyle ışık vurmuyor. Sonuçta caddeye bir lamba konulabilir, ışıklandırma arttırılabilir.

 

 

ELİ KANLI ŞEHİR

Ahmet Erturhal- Çikas Çiçek Mağazası

 

Özellikle Abide-i Hürriyet caddesinde ışıklandırma çok zayıf. Çöp kovalarımız, yeşil ağacımız yok. Mustafa Sarıgül Şişli Belediye Başkanı gibi değil, Nişantaşı Belediye Başkanı gibi davranıyor. Travestiler bu caddede çok fazla dolaşıyor. Eli kanlı şehir gibi oldu bu cadde. Ana cadde olmasına rağmen bir iki kere de hırsızlık oldu. Kepenklerimiz olduğu halde güvenliği yeterli bulmuyoruz.

 

IŞIKLANDIRMA İSTİYORUZ

Nişantaşı’na yapıldığı gibi buraya da güzel fenerler, direkler konabilir. Özellikle ağaçlandırma ve ışıklandırma istiyoruz. Dışarı saksı koyuyoruz bir güzellik katması için, çöpleri içine atıyorlar. Halaskargazi’ye konuldu ama buraya da çöp kovaları gerekli.

 

 

AİLECE YÜRÜYÜŞE ÇIKAMIYORUZ

Remziye Köroğlu- Şişli Merkez Sakini

Ben 17 yıllık evliyim, 3 çocuğum var. Akşamları saat 21.00’dan sonra köşe başın travestilerin sıralanmasından dolayı ailece yürüyüşe çıkamıyoruz. Üç, dört sene önce rahattık. Dükkanı kapatıp yürüyüşümüzü yapıyorduk. Ama şimdi yapamıyoruz. Ben çocuğuma bunu anlatamıyorum. Ahlaki bir kirlilik başladı Şişli’de.

ÇOCUK PARKI YOK

Şişli ailelerin yaşayabileceği ve çocuklarını rahatlıkla dışarı çıkarıp enerjilerini atabilmeleri için gezdirebilecekleri bir alan değil. Yollar 2 adıma bir hayvan pislikleriyle dolu. Sıracevizler Caddesi’nin sonunda bir park var ama orası da garip tipli insanların olduğu bir yer haline geldi. Hiçbir şekilde ailece girip oturamazsınız. Tinercilerin, ipsiz sapsız insanların gelip doluştuğu bir yer haline geldi. O nedenle orayı park olarak bile düşünemiyoruz. Kontrol yok.

EV İLE OKUL ARASINDA SIKIŞTIK

Vergi dairesine inen yolda özellikle işyerlerinin mütemadiyen arabaları sorun yaratıyor. Benim orada iki çocuğum arabanın altında kalıyordu az kalsın, eşim kurtardı. Yokuş olduğu için sürücüler trafikten kaçmak için sürat yapıyorlar. Yan tarafta da arabalar park ettiği için arada kaldık. Yürüyebileceğimiz bir mesafe yok. Bu nedenle okul-ev arasında sıkışmış durumdayız. . Hiçbir yere çıkamıyoruz. Buradan sırf hava almak için arabayla Emirgan’a kadar girip geri döndüğümüzü biliyoruz park yeri olmadığı için.

ŞİŞLİ AÇIK CEZAEVİ GİBİ

Nişantaşı’na gösterilen önemim buraya da gösterilmesini rica ediyoruz. Bomonti, bir ailenin yaşayabileceği kapasitede bir yer değil. Oturmak için hiç bank yok örneğin. Burada yaşlılar da yaşıyor. Bazen sandalyelerimizi dışarı çıkarıyoruz. Komşular biz de oturalım diye geliyorlar. İnsanların oturup hava alabilecekleri bir yaşam alanı yok Şişli’de. Açık cezaevi gibi.

PENCERE ÖNÜNDEKİ SAKSILAR TEHLİKELİ

Çok önemli bir şeyden daha şikâyetçiyim. Camların önüne saksı koyuyorlar onlar en ufak rüzgârda aşağı düşüyor. Geçen gün Kurtuluş’ta bir adamın kafasına yukarıdan mermer düştü ve adam öldü. İlla birinin mi ölmesi gerekiyor? Ya güvenli hale getirilecek ya da önüne demir konacak.

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN SPOR TESİSİ YOK

Coşkun Köroğlu- Dünya Kuruyemiş

1977’den beri buradayız. Şişli’nin en büyük problemi çocuklarla ilgili yaşam alanının olmaması. 5-10 yaş arasındaki çocukların zaman geçirebilecekleri bir spor tesisi yok. Ayrıca kaldırımlar çok dar, yürüyecek yerimiz yok.

HER YER ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLDU

Şişli’nin en büyük sorunu çocuk parkının olmaması. Benim çocuklarım dışarıda oynayamıyor. Çocuğunuzu bir yere götüremiyorsunuz. Her yer alışveriş merkezi oldu zaten. Ama alışveriş merkezleri bir gezi alanı değil ki. Orası kapalı bir alan. Herhangi bir açık hava faaliyeti değil.

PARK YERLERİ KALKMALI

Bence bütün park yerleri kalkmalı. Nişantaşı’nda olduğu gibi sokaklar daraltılıp kaldırımlar genişletilmeli. Arabalar da park etmesin diye demir konmalı çünkü arabaların burada durmasının hiçbir amacı yok. Herkes kendi kapısının önüne demir dikiyor ve burası benim alanım diyor. Kendi mülkleriymiş gibi bir de orayı kapatıyorlar. Hiç olmazsa yayalar yürüsün ve hiç kimse de park etmesin. Yaşlı insanlar, engelli insanlar var, kimse yürüyemiyor arabalardan dolayı. Sanki yollar için arabalar için yaratılmış.

ARABALAR DEĞİL BİZ YAŞIYORUZ

Kaldırımları genişletip parkları kaldıracaklar, tek yön olacak bir de kasis olacak ki sokaklar yaya için daha güvenli hale gelsin. Biz yaşıyoruz sonuçta arabalar yaşamıyor ki. Özellikle Silahşör Caddesi’nin kaldırımları çok dar. Her seferinde araçlar sıyırarak geçiyor. Yanlışlıkla kaysan yola düşeceksin.

YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULSUN

Şişli aslında çok merkezi. Hastaneye, spor tesislerine, kültür merkezlerine rahatlıkla gidilebilir. İnsanlara biraz da yürümeyi hatırlatmak lazım. Her yer arabalar için düzenlenmiş. Bizler için yaşam alanları oluşturulmalı.

 

 

MAL İNDİRİRKEN ÇOK ZORLANIYORUZ

Süleyman Ağıl-Ferah Temizlik Malzemeleri

Yirmi senedir Şişli’de esnaf olarak bulunuyorum. Özellikle malzeme indirirken çok zorlanıyoruz. Bir dakika bile duramıyoruz kapının önünde. Her seferinde bağıra çağıra iş yapmaya çalışıyoruz. Özellikle sakin olur diye Pazar günü mal getirmeye çalışıyorum. Karşı kaldırımda yer bulamayınca köşeye çekiyorum arabamı. Ama bu sefer de polis ceza yazıp gidiyor. Ne yaparsak yapalım olmuyor yani. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.