Abdüllatif Şener'e köşk için davet!

Abdüllatif Şener'e köşk için davet!

Abdüllatif Şener, bir grup "kalem yoldaşının" köşk için sık sık gündeme getirdiği bir isim. Şener'e son teklif Ülkücü bir kalemden geldi. 'AKP kimliğinden sıyrıl, köşke seçil'

Abdullahtif Şener'e AK Parti kimliğinden sıyrılırsa rahatlıkla cumhurbaşkanı seçileceğini öneren son yazar tercüman Gazetesi yazarı Sırrı Yüksel cebeci oldu.

İşte Sırrı Yüksel Cebeci'nin bugünkü yazısından bir kesit:

Yıldızı parlayan politikacı

Kıvanç Coşar Ilgaz, bizim gazetedeki yazısında, “Benim Demokrat Parti’nin yeniden dirilmesi ve merkez sağın bu isim altında birleşmesinden en mutlu olduğum; tecrübeli yüzlerin gerçek yerini bulacak olması umududur” diyor ve cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışacak isimlerin başında Hüsamettin Cindoruk’un geldiğini iddia ediyor.

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar elbette. Sayın Ilgaz’ın gönlünde de, 1993’te Çankaya’yı teğet geçen Sayın Cindoruk’un cumhurbaşkanlığı yatıyor olabilir.

Ancak, bir dostumuzun kulağımıza fısıldadıkları, önümüzdeki süreçte farklı bir cumhurbaşkanlığı adayı profili ile karşılaşacağımızın işaretlerini veriyor.
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in yakın çevresinden sayılan dostumuza göre, “Sayın Şener, cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanıyor.”
AKP’lilerden farklı bir portre

Diyor ki dostumuz:

“11. Cumhurbaşkanı’nı seçme sürecinde yaşanan kriz, Sayın Şener’in AKP’lilerin büyük bir bölümüyle birlikte, merkez sağ ve solda da sevildiğini ortaya koydu. CHP ve DP’nin, Sayın Şener’i ortak cumhurbaşkanı adayı göstermek için anlaşması hiç de zor olmayacak. Yalnız Sayın Şener’in AKP’li kimliğinden kurtulması gerekiyor ve zannederim bunu da yapacak.”
Ilımlı, hoşgörülü ve uzlaşmacı tavırları ile AKP yöneticilerinden farklı bir portre sergileyen, hatta doğrucu Davut olduğu için adı “İktidardaki muhalif”e çıkan, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu 53 yaşındaki Abdüllatif Şener, çok kuvvetli bir ihtimalle cumhurbaşkanlığına aday olacak...
Hem de AKP’nin adayı Abdullah Gül’e karşı...

AKP’li kimliğinden sıyrılır, CHP, DP ve hele MHP tarafından da desteklenirse, seçilmesinin zor olmayacağını düşünüyoruz.

sirriyuksel.cebeci@tercuman.com.tr

(Tercüman)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.