Abdüllatif Şener neden aday olmadı

Abdüllatif Şener neden aday olmadı

Abdullattif Şener'in 'Siyasetten çekiliyorum' açıklaması başta partisi olmak üzere siyasi çevrelerde sürpriz karar olarak değerlendirildi. Peki Şener'i bu karara iten ne oldu?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullattif Şener, seçimlerde aday olmayacağını duyanların kendisine, 'Popülitenin arttığı bir dönem neden bırakıyorsun?" şeklinde sorular sorduğunu belirterek, aktif siyasete bir süre ara vererek üniversitedeki akademik çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Şener, neden aday olmadığını ise "Bizim burada siyaset zor. İyi bir durumdayken 'aday olmuyorum' deyip bir süre ara vermeye ihtiyacım olduğunu düşündüm" sözleriyle dile getirdi. Şener, KKTC Başbakanlık Müsteşarı Doğan Şaheli başkanlığındaki Türkiye-KKTC Eğitim, Kültür, Sağlık ve Spor Ortak Komite Heyetini kabul etti. Şener, bir gazetecinin, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde neden aday olmadığı ve bundan sonra ne yapacağı yönündeki sorusuna, aday olmama kararının tamamen bireysel bir karar olduğunu söyledi.

Bu süreçte değişik yorumların yapıldığını ve insanların kendisine, 'Popülitenin arttığı bir dönem neden bırakıyorsun?' şeklinde sorular yönelttiğini anlatan Şener, şunları söyledi: "Bir dönem milletvekili olacaksın, bir dönem daha milletvekili olacaksın, bir dönem daha milletvekili olacaksın, bir dönem daha milletvekili olacaksın, sonra 'Bu dönem aday değilim' diyeceksiniz. Ben bunu yeni milletvekillerine söylerken yoruluyorlar. 16 senedir işin içindeyiz, uğraşıyoruz. Bir taraftan seçmenler küçük veya büyük ama kendilerince önemli sorunları, bir yanda bir ton belediyemiz var. Yapacakları işleri gelip bizimle birlikte yapmaya kalkarlar. Bir tarafta medya dengeleri, hükümet dengeleri ve Türkiye dengeleri.

Hepsini gözeterek prestijinizi bozmadan, itibarınızı yüksek noktada tutarak devam etmeniz inanın çok zor. İyi bir durumdayken 'aday olmuyorum' deyip bir süre ara vermeye ihtiyacım olduğunu düşündüm. Siyaseti bırakmadığımı sadece ara verdiğimi daha önce açıkladım. Halen daha partinin karar organındayım, buradaki görevimiz devam ediyor. 2.5 yıl daha partinin MYK üyesiyim. Bu nedenle siyaseti bırakmış sayılmam. Hem üniversiteyi özledim. Üniversiteye gideyim diyorum. Türkiye'deki bir üniversitede hocalığımızı devam ettirelim diye düşünüyorum" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.