Abdullah Gül'ün Çankaya vaadi

Abdullah Gül'ün Çankaya vaadi

Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Dışişleri Bakanı Gül, Çankaya'da nasıl bir değişim yapacaklarını söyledi ve gerekli olan vekil sayısını açıkladı.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Çankaya benim değil, milletin olacak. Çankaya halkın olacak. Çankaya herkesin olacak. Çankaya sadece Türkiye'de belli çevrelerin değil, bütün milletin olacak'' dedi.

Abdullah Gül, Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitingine katıldı. Gül, konuşma yapılan platforma çıktığında vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Vatandaşların, ''Çankaya senindir senin olacak'' sloganları üzerine Abdullah Gül de ''Çankaya benim değil, milletin olacak. Çankaya halkın olacak. Çankaya herkesin olacak. Çankaya sadece Türkiye'de belli çevrelerin değil, bütün milletin olacak. Herkesin olacak'' dedi.

Yaptığı konuşmada, gece gündüz koşturduklarını belirten Gül, AK Parti'nin olumsuz giden işleri yoluna koyduğunu söyledi. ''Meydanlar boş diyor televizyonlar. Gelsinler bu meydanı görsünler'' diyen Abdullah Gül, 40-50 dereceye varan sıcaklıklarda miting yapıldığını ve bütün meydanın hınca hınç dolduğunu ifade etti.

AK Parti hükümetinin iş ve hizmet peşinde olduğunu vurgulayan Gül, dedikodu peşinde olmadıklarını söyledi. Abdullah Gül'ün konuşması sırasında alanda bulunan vatandaşlar ''400, 400'' diye slogan atarak 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'nin 400 milletvekili çıkarması yönündeki temennilerini dile getirdiler. Gül de bunun üzerine, ''Biliyorum neden '400, 400' dediğinizi. Siz eğer Cumhurbaşkanlığı seçimini kilitlerseniz, biz millet olarak kilidi açarız diyorsunuz'' diye konuştu.

Abdullah Gül şunları kaydetti: ''Bu heyecanınızın bir sebebi de Cumhurbaşkanlığı seçiminde oynanan oyunlar, bunu biliyorum. Olup biten her şeyi millet evinde seyrediyor. Onun için bu yapılan ayıpları, bu yanlışları düzeltmek için 400 milletvekili bekliyoruz. Bunu gördükleri için şimdi ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Ne oldu? Meclis'te daha önce seçilen üç Cumhurbaşkanı'ndan daha fazla oyu ben almadım mı? Peki ne oldu?

Meğerse kanun yanlış uygulanıyormuş. Yani daha önceki üç cumhurbaşkanı seçilirken yanlışlıkla seçilmiş. Bu çıkıyor ortaya.'' Abdullah Gül'ün bu sözleri sırasında, partililerden zaman zaman protesto sesleri yükseldi. Gül de bunun üzerine, ''Yuh demeyin, Yuh demek size yakışmaz. Bir cevap verecekseniz 22 Temmuz'da sandıkta cevabınızı verin'' diye konuştu.

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.