'ABD saldırırsa yanıtımız çok sert olur'

'ABD saldırırsa yanıtımız çok sert olur'

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlediği basın toplantısında, muhtemel bir ABD saldırısına “çok sert yanıt” vereceklerini söyledi.

 

Ahmedinejad, resmi ziyaret için bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlediği basın toplantısında, muhtemel ABD saldırısına ilişkin sert açıklamalar yaptı.

Muhtemel ABD saldırısına nasıl tepki vereceklerinin sorulması üzerine Ahmedinejad, “Zorba güçler, İran halkının önünü kesemeyeceklerini anladılar. Ancak artık askeri saldırı dönemi geride kaldı. Bütün düşmanlarımız bir araya gelse de bize zarar veremezler. İran kendini koruyacak güce sahip” diye konuştu.

“ABD'nin İran'a saldıracak güce ve cesarete sahip olmadığını” söyleyen Ahmedinejad, “ABD'nin İran'a saldırısı söz konusu değil. Ama böyle bir girişimde bulunurlarsa İran'ın bu saldırıya cevabı çok sert olacak” dedi.

ABD İLE MÜZAKERE

Ahmedinejad, ABD yönetimiyle Irak konusunda yapmayı kararlaştırdıkları müzakere konusuna değinirken de Irak'taki güvenlik sorununun çözümü için görüşme talebinin karşı taraftan geldiğine dikkati çekti.

Kendilerinin de bu çerçevede Irak halkı ve hükümetine destek için ABD yönetimiyle görüşmeyi kabul ettiklerini belirten Ahmedinejad, görüşmenin nerede ve ne zaman yapılacağının henüz kesinleşmediğini, ancak iki tarafın da müzakerelerin Irak hükümetinin de bulunacağı bir ortamda gerçekleşmesinden yana olduğunu kaydetti.

NÜKLEER PROGRAM

Ahmedinejed, başta ABD olmak üzere çoğu Batılı ülkeyle krize neden olan nükleer program konusundaki sorular üzerine de bütün nükleer faaliyetlerinin barışçıl amaçlı ve uluslararası kanunlar çerçevesinde olduğunu söyledi.

Nükleer politikalarında bir değişiklik yapmayacaklarını vurgulayan Ahmedinejad, “Bu faaliyetleri sonuna kadar götüreceğiz” ifadesini kullandı.



AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.