ABD APO'YU BANA DEĞİL SANA TESLİM ETTİ

ABD APO'YU BANA DEĞİL SANA TESLİM ETTİ

Başbakan Erdoğan, “ip” polemiğine Afyonkarahisar’da da girdi ve yine Bahçeli’ye yüklendi

Başbakan Erdoğan, “ip” polemiğine Afyonkarahisar’da da girdi. Ve yine Bahçeli’ye yüklendi: Apo’yu gelip de Amerikalılar bana teslim etmedi, sana teslim etti. İş başında kim vardı? O zaman idam da vardı. Niye halletmedin? İp bulamamış. İsteseydin bu millet sana ip verirdi. Hem de istemediğin kadar...

BAŞBAKAN Erdoğan, dün, Afyonkarahisar’daydı. “Başbakan olarak 4’üncü kez geliyorum” diyen Erdoğan, yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti. ‘Ne Tandoğan, Ne Çağlayan, Alemin kralı Erdoğan’pankartı açılan mitingte Başbakan Erdoğan, MHP, CHP, DSP ve Genç Parti’yi eleştirdi.“Bolluk var, bereket var. İş bilenin, kılıç kuşananın” diyen Erdoğan, önce Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ı hedef aldı ve şöyle konuştu:

Baban niye kaçıyor?

“Geçen dönemin en önemli kelimesi neydi? ’Akşam yat sabah kalk zam.’Bıktık bunlardan bıktık. Onların fona devredilen bankalarının içinde bir banka daha var, İmar Bankası. Kime ait olduğunu bilirsiniz. Bu bankanın da zedeleri vardı. 9 katrilyon alacakları vardı. Kim ödedi? Malesef milletimiz. Dürüstsen gel babanın 9 katrilyon borcunu öde de göreyim seni. Baban niye kaçıyor? Kardeşin niye kaçıyor.”

Sezer’i yuhalatmadı

Konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Sezer’in yuhalanması, ’Sezer istifa’ sloganı atılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: “Lütfen, lütfen. Değerli kardeşlerim lütfen. Sizlerden özellikle demokratik tavrınızı bekliyorum. Şu an seçim süreci içindeyiz. Cumhurbaşkanımıza karşı bu tür bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Siz bunları kendi gönül dünyanızda saklayın ama benim yanımda, benim karşımda yapmazsanız size minnettar kalırım. ”

Son günlerde yaşanan ‘ip’ tartışmasına da değinen Erdoğan şöyle devam etti: “Şimdi çıkmış MHP, ’Apo’yu idam et’ diyor. Apo’yu gelip de Amerikalılar bana teslim etmedi, sana teslim etti. İş başında kim vardı? Ecevit, Bahçeli, Yılmaz vardı. O zaman idam da vardı. Niye halletmedin? İp bulamamış. İsteseydin bu millet sana ip verirdi. Boyuna kadar istiyorsan o kadar ip verirdi. Ama bulamış. Sanki İmralı Adası’nı biz düzenledik. Sen düzenledin. Aklın neredeydi? Milletin üzerine Erzurum’da ip atıyor. Bu bir saygı gerektirir.”

‘Takım tutar gibi..’

“Muhalif partilere oy veren vatandaşlarım durumu iyi gözden geçirin iyi değerlendirin” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutmayalım. Yapılanları değerlendirelim gözden geçirelim. Acaba, DSP, MHP, ANAP koalisyonunda Türkiye’ye ne yapıldı? Bunlara bakalım. Bunlara baktığınızda gerçekleri hakikati göreceksiniz. Bunlara nasıl oy vereceğiz diyeceksiniz? Ben bunlara inanıyorum. Hangi koalisyon hükümetinden nasıl bir ülke devraldım bunları anlattım.”



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.