ABBA Müzesi 2009'da açılıyor

ABBA Müzesi 2009'da açılıyor

İsveç’in dünyaca ünlü pop grubu ABBA, Stockholm’de 2009'da açılacak müzeyle ölümsüzleşecek. Tarihi müze için 4 milyon euro harcanacağı tahmin ediliyor.

İsveç, ülkenin dünya çapında efsane olan müzik grubu ABBA’yı ölümsüzleştiriyor. 2009’da açılacak ABBA müzesiyle 1970 ve 1980’li yıllarda popüler olan grup, yeni nesillere tanıtılacak.

İsveç’in dünyaca ünlü pop grubu ABBA, Stockholm’de açılacak müzeyle ölümsüzleşecek.

Tarihi gümrük binasında açılacak müze için yapılacak harcamaların yaklaşık 4 milyon euro olacağı tahmin ediliyor.

2009’da açılacak müzede grubun dört üyesinin 1972 ile 1982 arasında giymiş oldukları tüm sahne kıyafetleri, müzik aletleri ve fotoğraflarıyla, abba’ya ilişkin ne varsa sergilenecek.

Grubun on yıl içinde çıkarmış olduğu sekiz albümde yer alan melodilerle, konserlerin video kayıtları da müzenin özgün atmosferinde dinlenebilecek. Müze binasında dünyadaki en büyük ABBA mağazası da bulunacak.


ABBA’yı kuran Björn, Benny, Agneta ve Frida adlı dört arkadaş, 1972-1982 yılları arasında unutulmaz parçalara imza atmıştı.

“Waterloo” ile 1974 Eurovision ödülünü kazanan grubun albümleri satış rekorları kırmıştı.

25 yıl önce dağılan ABBA’nın albümleri hala yılda yaklaşık 3 milyon adet satıyor. bugüne kadar satılan 370 milyon albümle de ABBA satış rekoru listesinde Elvis Presley ve Beatles’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor


AA

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.