9 yeni isim AK Parti'ye katıldı

9 yeni isim AK Parti'ye katıldı

Parti vitrine toplumun önemli isimleri katan AK Parti'de yeni isimleri Erdoğan tek tek grupta partililere tanıttı. Partiye katılanlardan duygulu açıklamalar geldi. İşte açıklamalar:

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Anayasa Profesörü Zafer Üskül, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Mehmet Domaç, ANAVATAN Partisi eski Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, yapımcı Osman Yağmurdereli ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Zeynep Dağı'ya AK Parti'nin rozetini takıyor.

ASO BAŞKANI ZAFER ÇAĞLAYAN

Yıllarca ülke sanayiine hizmet etmiş biri olarak birikimlerimi ülkem için kullanmak istiyorum. Siyasetçiler sandıkta halka hesap verir ben bu hesabımı babama, aileme ve Hakka karşıda vereceğimi düşünüyorum. Allah beni utandırmaz inşaallah. AK Parti'nin fikirlerine inandığım için buradayım. Türk sanayiinin AK parti ile atılım yaptığı ve yapacağı için buradayım. Bundan sonra yapacağımız şey ülkeme hizmet etmek olacaktır.

ESKİ AMASYA MİLLETVEKİLİ AHMET İYİMAYA

Zor zamanlarların hiç bir zor kararı kolay alınamıyor. Aynı zorluğu ben de yaşadım. Evvela aklıma sordum. Aylarca düşündüm. Derin burada dedim. Vazifem var dedim. Artık kaçamazsın dedim. Ben de hukukun ve demokrasinin yeniden inşaası için buradayım. Birikimimi güzel ülkeme büyük milletime hizmet etmek için buradayım. Ahlaki saadetim birlik ve beraberlik ruhuna uyduğu için buradayım. Ebedi irade hepimize yardımcı olsun.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ BAŞKANI MEHMET DOMAÇ

Halkımın e-muhtıraya değil e-sağlığa ihtiyacı var. Ben bir sağlık çalışanı olarak yıllarca bunu gördüm, içinde yaşadım. Silahlı güçle sivil siyaset yapılamaz. Avrupa Birliği sürecinde ısrarlı ve kararlı siyaset sadece AK Parti tarafından yapılıyor. Kimse AK Parti'yi ötekileştiremez. AK Parti halkın içinden gelenlerin ve halkın partisidir. Ben de bu yüzden buradayım.

BİLKEN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ZEYNEP DAĞI

Özlenen demokrasi anlayışının herkesin elini taşın altına sokmadan gerçekleşmeyeceğini inandığım için buradayım. Bir kadın ve anne olarak toplumsal uzlaşıyı yeniden tesis etmek, farklılıklarımız zenginliğimizdir diyerek halkı merkeze alarak, dünya ile barışık bir Türkiye'yi tesis etmek için buradayım.

ANAYASA PROFESÖRÜ ZAFER ÜSKÜL

Bireyin haklarının gerçekleşmesi ve güvence altına alınması ile ilgili bir çalışma hala yapılamadı. Ülkemiz hala 12 Eylül'ün Anayasası ile yönetilen bir ülkedir. Siyasal kararlar ve tercihler Meclis çatısı altında alınır. Başka aktörler buna müdahale etmek demokratik ülkelerde.. Demokrasi mücadelesi aynı zamanda laiklik mücadelesidir. Hukuk devleti alanında hala çok büyük eksiklikler var. Anayasa'da hangi maddeyi ele alsanız, farklı yorumlanma imkanı var. Bu konuda da çalışmalar yapmak gerekiyor.

Türkiye'de bir çeşitlilik var. Bu çeşitliliğin huzur içinde birlikte yaşaması sağlanmalıdır. Birikimimi bilgilerimi tanıdığınız ve bildiğiniz Zafer Üskül olarak sunacağıma söz veriyorum bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

ASRIN GÜREŞÇİSİ HAMZA YERLİKAYA

Ben de bu uzun süreli yolculukta aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Hizmetlerini gördüğüm için, halkıma hizmet etmek için. İnşaallah cenabı Allah yardımcımız olur.

FAZİLET DAĞCI ÇIĞLIK

4.5 yılda iç ve dış politikada yaptığınız çalışmalar siyasete yeni bir bakış açısı getirdi, ülkemizin saygınlığını artırdı. Avrupa'da almış olduğum eğitimimi ülkeme hizmet adına kullanmak için buradayım.

PROFESÖR DOKTOR YUSUF ZİYA İLBEÇ

Doğru zamanda doğru yerde olmak önemlidir. Neden AK Parti çünkü adından belli Ak. Ben hiç bir siyasi partide olmadım. Ama içeride ve dışarıda pek çok kuruluştan çok teklifler aldım. Pek çok görevlerde bulundum. Ben ezilelerin yanında olan ilkeli siyaset anlayışı ile ülkesine hizmet etmeye çalışan insanların arasında olmak istediğim için buradayım. Benim ilkelerimde işimi yarım bırakmak diye bir şey yoktur. 7 yıl garsonluk yaptım. Garsonluktan rektörlüğü işimi her zaman en iyi şekilde yapmaya çalıştım.

YAPIMCI OSMAN YAĞMURDERELİ

54 yaşındayım. Bu yaşıma kadar pek çok ödül aldım. Ama bana ve aileme en büyük ödül AK Parti içinde siyaset yapma imkanının verilmesi oldu. Bu kararı almamda en büyük sebeplerden biri de 27 Nisan günü oldu.

Babasının 'Bu Meclis kapanmasında ne olursa olsun' vasiyeti olduğunu belirten Yağmurdereli, babasının bu ülkenin mutluluğu için çalıştığını kendisininde bu prensşplerle çalışacağını söyledi. 4.5 yılda büyük hizmetlerde bulunmuş bir camiada bulunmanın gururunu yaşıyorum. Ben Sivas'ta Baibakanımızın yanında olamadım. Ama iki kapılı bir handam gece gündüz birlikte yürümeye varım diyorum.



HABER7COM

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.