70 bin öğretmene müjde!

70 bin öğretmene müjde!

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun 'Sözleşmeli öğretmenlerin tümü kadroya alınacak' açıklamasının ardından son noktaya gelindi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 70 bin civarındaki öğretmenin kadroya geçirilmesi konusundaki hazırlıkların belli bir aşamaya geldiğini belirterek, “Bu konuda yapılacak düzenlemeye ilişkin taslağı Maliye Bakanlığına gönderdik” dedi.
Bakan Çubukçu, Keçiören Lisesi Spor Salonu ve Çok Amaçlı Salonu’nun açılış töreninden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, “Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili taslağı Maliye Bakanlığına gönderdiniz mi?” sorusu üzerine Çubukçu, bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü daha önce açıkladığını belirtti.
Çubukçu, “70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesi konusundaki hazırlıklar belli bir aşamaya geldi. Bu konudaki yapılacak düzenlemeye ilişkin taslağı Maliye Bakanlığına gönderdik. Bundan sonraki aşamada Maliye Bakanlığı gerekli çalışmaları yapacak, görüşlerini bildirecek. Nihayete erdikten sonra iş artık Başbakanlığa bir kanun tasarısı olarak sevk edilecek ve Mecliste görüşülecek” diye konuştu.
Çubukçu, “Maliye Bakanlığı vize verecek mi?” sorusuna, “Maliye Bakanlığında çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi. Taslak o çerçevede hazırlandı. Ümit ediyorum ki bu yönde sonuçlanır” yanıtını verdi.
Bir gazetecinin, “Olumlu sonuçlanması durumunda sözleşmeli öğretmenler kademeli olarak mı kadroya geçirilecek?” sorusu üzerine Çubukçu, “Kademelik olarak” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.