7 Koyluk arsaya 5 otel

7 Koyluk arsaya 5 otel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in oğlu Burak Öymen ve Kazak ortağı Serzhan Zhumashov 'un Bodrum Milas'ta 1.5 milyar dolarlık turizm yatırımı

Kazak sermayeli Capital Partners,  Bodrum Milas'ta 1.5 milyar dolarlık turizm kompleksi yatırımına start verdi. Villalar ve 5 otelin yer alacağı proje 2012'de tamamlanacak

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in oğlu Burak Öymen ve Kazak ortağı Serzhan Zhumashov tarafından 2001'de kurulan gayrimenkul geliştirme şirketi Capital Partners, Muğla Milas'ta yapacağı 1.5 milyar dolarlık çok amaçlı turizm kompleksi yatırımına start verdi. Toplam 7 koydan oluşan ve içinde dört köy bulunan özel bir arsayı 2005 yılında 80 milyon YTL'ye satın alan Capital Partners, Kaplankaya adını verdiği ve yat limanı, villalar, evler, 5 otel, eğlence alanları ve sağlık merkezlerinden oluşan projeyi, 2012 yılına kadar tamamlayacak. 

 

Capital Partners, dün İstanbul'da Milas projesinin tanıtımı için bir toplantı gerçekleştirdi. Capital Partners kurucu ortaklarından Burak Öymen, Kaplankaya'nın Türk turizminin çehresini değiştireceğini belirtti. Öymen, "İnşaata kasım ayında başlıyoruz. Birinci aşama 2009'da, ikinci aşama ise 2012 yılında bitecek. Proje tamamlandığında her yıl 70 bin yerli ve yabancı turisti burada ağırlayacağız. Bu projenin inşasında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken ülkeye de yılda yaklaşık 350 milyon dolar turizm geliri getirecek" dedi. Adını Ege'de Anadolu panteri olarak bilinen Kaplankaya'dan alan projenin rekabetin giderek keskinleştiği uluslararası turizm pazarında, Türkiye markasını daha yukarılara taşıyacak bir proje olduğunu da kaydeden Öymen, şöyle devam etti:  "Projemiz yalnızca boyutları bakımından değil, aynı zamanda yeni bir üst düzey gelir grubunu cezbetmesi ve gayrimenkul sektöründe öncü olması bakımından da çok iddialı. Türkiye'deki turizm haritasını yeniden değiştirip, yeni bir yer kazandırıyoruz. Ege'de yeni bir destinasyon yaratacağız. Burada 12 ay süren bir turizm sezonu oluşturmak istiyoruz."

 

Projede 5 otel bulunuyor  

 

Burak Öymen, proje çerçevesinde yapılacak 5 otelin işletmecisinin henüz tam olarak kesinleşmediğini söylerken şu anda görüşmelerin sürdüğünü anlatarak, bu işletmecilerden birisinin Marriot ya da Ritz Carlton olabileceğini de belirtti. Kaplankaya'nın her biri farklı bir karaktere sahip beş ayrı bölgeden oluştuğunu belirten Capital Partners Genel Müdürü Cem Çelik ise "Toplam 2058 konut ve 2000 yatak kapasitesine sahip 5 otel yer alıyor. Bunun yanında projede imarlı alanın yüzde 45'ini kullanıyoruz. Yani arazinin yaklaşık yüzde 7'lik kısmında inşaat yapıp, geri kalan kısmı yeşil alan olarak değerlendireceğiz" dedi.

 

Köy halkı da proje içinde

 

Turizm yatırımı yapılacak arsada bulunan toplam 4 köyde 6 bin insan yaşıyor. Şirket, sosyal sorumluluk çerçevesinde bölgedeki kız çocuklarının okuması için girişimde bulundu. Burada özellikle kadınların meslek sahibi olması amacıyla bir kültür merkezi açıldı. Kültür merkezinde halı dokuma, cam, müzik ve resim atölyeleri kuruldu. Köylülerin geçim kaynağı tarım olduğu için bir tarım şirketi kuruldu. Geçen yıl bu şirket 12 ton organik zeytinyağı elde etti. Capital Partners'in Türkiye'de yaptığı diğer yatırımlar arasında Galata civarında satın alınan hanları restore etmek de yer alıyor. Bu apartmanlar arasında ünlü Kamondo Apartmanı da yer  alıyor. Capital Partners, projede uluslararası alanda ödül sahibi mimarlarla çalışıyor. Dünyaca ünlü Lord Norman Foster, Baumschlager-Eberle, Steven Holl, Robert Stern ve Carlos Ferrater gibi isimlerin yanı sıra Can Çinici, Şevki Pekin, Nevzat Sayın ve Han Tümertekin gibi Türk mimarlar da projede görev alıyor.

 

El Maktum'la ortak değiliz

 

Capital Partners'ın verilerine göre  şirket 6 yılda devam eden ve proje aşamasında olan yatırımlarıyla birlikte toplam 16 milyar dolarlık pazar değerine ulaştı. Burak Öymen, şirketin diğer ortakları hakkında halka açık olmadıkları için bilgi vermekten kaçınırken şu bilgileri verdi: "Şirketi kurduğumuz dönemde gerek dünyadaki likidite bolluğu gerekse bölgedeki hızlı büyüme bizi bu noktaya getirdi. Kurulduğumuz dönemde şansımıza talep çok yüksekti, pazar boştu. Bu nedenle 40-50 milyon dolarlık doğru bir yatırım yapan kişinin bu bölgede son 5 yılda 500-600 milyon dolarlık bir değer yaratması mümkün. Bölgeyi 1998'den beri tanıyorum. Colliers'da çalışırken iş yaptığımız gayrimenkul şirketi sahibi Zhumoshov ile 2001'de Capital Partners şirketini kurduk. Projelerimizi özaynak ve kredilerle karşıladık. Artık kredi almak istediğimizde bankalar arasında ihale açıp öyle seçiyoruz" dedi. Öymen, Dubai Şeyhi Maktum’la ortaklık için görüşmekte olduğu yönünde çıkan haberlere de açıklık getirerek "Finansal ortak arayışımız yok. Projeyi tek başımızı yapıyoruz. El Maktum haberi yanlış"  dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.