600 m2'lik Türk bayrağı açılamadı

600 m2'lik Türk bayrağı açılamadı

Belceğiz Beach Acro Games hava oyunlarında 600 m2'lik Türk bayrağı açarak uygulanacak rekor denemesi ikinci gününde de yapılamadı.

Ölüdeniz Kadınlar Birliği katkıları ile düzenlenen Belceğiz Beach Acro Games hava oyunları kapsamında yapılması planlanan rekor denemesi ikinci gününde de yapılamadı. Gökyüzüne 600 metre kare büyüklüğünde 60 kilogramlık Türk bayrağı açmak isteyen pilotlar, bu defa da anlaşmazlık engeline takıldı. Bu arada 2 defa yapılan denemelerde açılamayan bayrağın olmadığı şeklindeki haberler için 600 metre karelik dev bayrak basına gösterildi.




Ahmet Aytemizel, Ferhat Tayfun, Celal Yıldız isimli pilotlar yanlarına aldıkları bayrakla Babadağ'dan atlayışta bulundu. Yabancıların büyük ilgi gösterdiği rekor denemesi yere metreler kala havada yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iptal edildi. Bin 800 metre yükseklikten atlayan pilotlar deniz üzerine geldiklerinde bayrağa bağlı olan 3 ayrı ipin ucundan tutup bayrağı açacaklardı, fakat 2 ipin ucunu tutabilen pilotlar son ipin ucundan tutamayınca rekor denemesi yine gerçekleştirilemedi.

 

Rekor denemesi sırasında havada yaşanan heyecanlı dakikaları anlatan pilot Mustafa Tuncer, yapılan denemenin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Üçüncü ipin ucunu tutamayan pilotun tekrardan aynı hareketi deneyemediğini kaydeden Tuncer, "Tekrarlanacak bu hareket bayrağın havada dolaşmasına ve çok kötü sonuçların cereyan etmesine neden olacaktı. Bunun için rekor denememizi yarına erteledik." dedi.

 

Öte yandan iki defadır gerçekleştirilemeyen rekor denemesiyle ilgili zan altına girdiklerini söyleyen organizasyon sorumluları, atlayış sonunda açılması planlanan bayrağı basına gösterdi. 2 ayrı denemede de açılamayan 600 metre karelik bayrakla ilgili çeşitli söylentilerin çıktığını aktaran Ölüdeniz Kadınlar Birliği ve Beach Acro Games Hava Oyunları Organizasyonu Başkanı Günselin Günel, "İşte bayrağımız burada. Ve biz bu bayrağı sadece yaşanan aksilikler nedeniyle açamıyoruz. Ama bu bayrağı havada mutlaka açacağız." açıklamasında bulundu.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.