60. Hükümet kuruluyor

60. Hükümet kuruluyor

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den 60.Hükümeti kurma görevini aldı.

Erdoğan, 45 günlük hükümet kurma takvimi hakkında Cumhurbaşkanlığı, Hükümet kurma, Meclis Başkanlığı, Meclis Başkanlık Divanı gibi seçimlerin iç içe geçtiğini belirterek, “İlla 45 gün sürecek diye bir şey olmaz, bir takvim vardır, arkadaşlarımızla değerlendireceğiz” dedi. Erdoğan, Çarşamba günü Partisinin Meclis grubunu toplayarak, bu süreçlere ilişkin karar alacaklarını bildirdi.


“ANAYASA TARTIŞMASI YARATMAYACAK BİR HÜKÜMET OLMALI”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, kurulacak hükümetin “Anayasa tartışması yaratmaması” gerektiğini savundu.

Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümet kurma çalışmalarını ANKA’ya değerlendirdi. “Hükümet kurma işi AKP’nin işidir” diyen Özyürek, “Biz anayasanın laik demokratik özüne inanan, Atatürk ilkelerini benimsemiş, Türkiye’de anayasa tartışması yaratmayacak bir hükümetin görev yapmasını isteriz” diye konuştu.

Hükümetin farklılıklarının ekonomik ve sosyal konularda olması gerektiğinin altını çizen Özyürek, “Türkiye’de rejimle, Atatürk ilkeleriyle, laik demokratik cumhuriyetle kavga etmeyecek kişilerin hükümette bulunmasını düşünürüz” dedi.

DSP: DİYALOG SÜRECİNE ÖRNEK TEŞKİL EDER


DSP Genel Sekreteri Masum Türker de yaptığı değerlendirmede, Başbakan Erdoğan’ın hükümet kurma geleneği içinde gerekli temasları yapmasının önemine işaret ederek şöyle dedi:

“Sayın Başbakanın, muhalefet partileri ile temaslarda bulunması 22 Temmuz akşamı uzlaşı ve diyalogla ilgili konuşmanın ilk uygulaması olarak örnek teşkil eder. Bundan sonraki gelişmelere de alt yapı oluşturur. Sayın Başbakanın, uzlaşı ve diyalog içinde olması bu söylemelerine de bağlılığı ortaya koyar.


(ANKA)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.