5 Yıldızlı otellerde su alarmı

5 Yıldızlı otellerde su alarmı

Müşterilerini daha iyi hizmet vermek için bütün bir yıl yaz sezonuna hazırlanan 5 yıldızlı otellerde şimdilerde su ile ilgili tedbirler alınıyor.

İSTANBUL- Küresel ısınma, su ve elektrik kesintileri derken turizm sektörü büyük panik yaşıyor. Müşterilerini daha iyi hizmet vermek için bütün bir yıl yaz sezonuna hazırlanan 5 yıldızlı otellerde şimdilerde su ile ilgili tedbirler alınıyor.


Dedeman İstanbul’dan yapılan açıklamada, su kullanımında yüzde 15 tasarruf elde edilmesinin planlandığı belirtildi. Risk yönetimi oluşturan Dedeman’da alınan bir dizi önlemler arasında, rezervuarlar için depolanan su miktarı 6 litreden 5 litreye düşürmek, temizlik amaçlı rezervuar su basımlarını, 3 basım yerine 2 basıma indirmek otelde yer alan tüm klimaların bakımlarının yapılması yer alıyor. Dedeman İstanbul’da ağırlanan misafirlerin odalarında bulunan cam filmlerin hepsi yeniden elden geçirilerek, oda sıcaklıklarının belli değerlerde tutulması sağlanacak, böylelikle klimalardan sarf edilecek elektrik tüketiminden tasarruf sağlanacak.

 

EĞİTİM VERİYORLAR

 

Hyatt Regency Istanbul Otel’de ise HY Enerji Komitesi ve HY Enerji Yönetim Planı oluşturuldu. Komite su, elektrik, doğalgaz tüketimi ile ilgili ne gibi önlemler alınacağı konusunda çalışmalarına başladı. The Marmara’da ise su tasarrufu ile ilgili personel eğitilerek bilinçlendiriliyor



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.