5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali

5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, bu yıl 1 - 17 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonuyla 5. Bodrum Uluslararası Bale Festivali, bu yıl 1 - 17 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılıyor.

 

Tarih, doğa ve kültürün aynı potada eridiği, ülkemizin turizm gözdesi Bodrum’da gerçekleştirilen festival, evrensel sanat anlayışını koruyan, kaliteden ödün vermeyen anlayışıyla genç yaşına rağmen Bodrumlu sanatseverlerin ve turistlerin gözdesi durumuna gelmiştir.

 



Ülkemizin ilk ve tek bale festivali olma özelliğine sahip olan Bodrum Uluslararası Bale Festivali, dünyaca ünlü bale repertuarlarının en güzel örneklerini ve Türk Bale sanatının özgün yapıtlarını her yıl aynı heyecan ve coşkuyla sanatseverlerin beğenisine sunmakta, her temsilini %100 doluluk oranıyla gerçekleştirmektedir.

 

Tarihi Bodrum Kalesi’nin ev sahipliğini yaptığı festivalin 1 Ağustos’taki açılış temsili; Sanat Yönetmenliğini Dünyaca ünlü koreograf Nacho Duato’nun yaptığı İspanya Ulusal Dans Topluluğu - Compañía Nacional de Danza 2 tarafından yapılacak. Rassemblement, Coming Together ve Gnawa adlı eserlerle sahne alacak konuk topluluk sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

 



4 Ağustos’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu  Dansla Randevu adlı eseri sahneleyecek. Dansla Randevu’da, Modern Dans Topluluğu’nun repertuarından, sahnelendiği tarihlerde büyük ilgi ve beğeni ile izlenmiş dört farklı eser yer alıyor. J.Hell ve D.Bauman’dan oluşan RUBATO adlı grubun, Seni İstemiyorum adlı eseri, Almanya’da yaşayan Türk koreograf Suna Göncü’nün Paraşütün Renkleri adını taşıyan eseri, Modern Dans Topluluğu’nun yetiştirdiği genç koreograflardan Bürge Öztürk’ün Form 1.1 adlı eseri ve MDT’nin kurucusu, başarılı koreograf Beyhan Murphy’nin Rondo à La Turka adlı ödüllü çalışması sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

 

Ankara Devlet Opera ve Balesi Klasik Bale Topluluğu büyük beğeni toplayan Tango Europa adlı eseri 7 Ağustos’ta sahneleyecek. Ülkemizin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin ilham kaynağı olduğu eser adını, Türkiye ve Avrupa’nın yıllar süren “tango”sundan alıyor. Ankara İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla sahnelenen bale 3 bölümden oluşuyor. Tango Europa’da; çağdaş bale sanatının usta ismi Krzysztof Pastor’un “In Light and Shadow”, Türk izleyicinin tanıyıp sevdiği Mauro Bigonzetti’nin “Mozart Senfoni” ve Christopher D’amboise’un büyük beğeni toplayan caz balesi “Just One of Those Things” adlı eserleri yer alıyor.


Derya Duysak-Türkiye Turizm


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.