43. İstanbul Film Festivali başvuruları açıldı

43. İstanbul Film Festivali başvuruları açıldı

17-28 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak 43. İstanbul Film Festivali’ne Türkiye’den başvurular festivalin resmi internet sitesi üzerinden alınacak.

Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 19 Ocak 2024.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, 17-28 Nisan 2024 tarihleri arasında 43. kez gerçekleştirilecek.

Dünya sinemasının en çok konuşulan örneklerinden sinemamızın en yeni yapımlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasiklere ve yeni keşiflere, efsane yönetmenlerin iz bırakan başyapıtlarına ve kült filmlere; söyleşiler, özel gösterimler ve festival sohbetleriyle Türkiye sinema endüstrisinin kalbinin attığı İstanbul Film Festivali’ne başvurular açıldı.

Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi 19 Ocak 2024. Sadece internet üzerinden yapılacak başvurular için ayrıntılı bilgi festivalin resmi internet sitesi film.iksv.org’da yer alıyor. Festivalin yönetmeliklerine de aynı adresten ulaşılabilir.

Teması "Sinemaya Yeni Bakışlar" olan Uluslararası Yarışma'da büyük ödül Altın Lale, Şakir Eczacıbaşı anısına veriliyor.

43. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak.

Ulusal Yarışma’da seçilen en iyi filme verilen büyük ödül Altın Lale’nin yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik dallarında da birer ödül veriliyor.

Festivalde ayrıca En İyi İlk Film Ödülü Seyfi Teoman anısına veriliyor. En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film ödülleri de para ödülleriyle destekleniyor. Festivalin Genç Ustalar bölümündeki filmler bu yıl da Nespresso Genç Jüri tarafından değerlendirilecek.

Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü, festivalin kurucularından Onat Kutlar anısına veriliyor ve ödül, filmin yapımcı ve yönetmeni arasında paylaştırılıyor.

43. İstanbul Film Festivali Türkiye Sineması danışma kurulu, sinema yazarları Engin Ertan, Kaan Karsan, Nil Kural ve Esin Küçüktepepınar’dan oluşuyor. Ulusal Kısa Film Danışma Kurulu Serdar Kökçeoğlu, Ahmet Toğaç ve Nükhet Taneri’den oluşuyor.

Yarışma jürileri ise önümüzdeki günlerde duyurulacak
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.