4 milyon araç sigortasız muayenesiz

4 milyon araç sigortasız muayenesiz

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Palandöken, sigortanın zorunlu, ama fiyatların serbest olmasının yanlış olduğunu açıkladı.

Trafikte bulunan yaklaşık 17 milyon 191 bin araçtan 4 milyonunun sigortasız ve muayenesiz dolaşmasının tek sebebinin muayene ve sigorta ücretlerinin yüksek olması olduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Palandöken, yaptığı açıklamada, "Sigorta şirketleri zarar ettiklerini ileri sürerek sürekli fiyat artışına gidiyor. Zorunlu olduğu için trafik sigortalarının fiyatlarının serbest olarak belirlenmemesi gerekir. Bu fiyatları kesinlikle devlet vatandaşın ödeyeceği gücü oranında belirlemelidir. Sigorta ve araç muayene ücretleri halkımızın geliri ile orantılı olursa herkes sigortasını ve aracının muayenesini yaptırır, kimse de zarar etmez" dedi.
Ülke genelinde 17 milyonu aşkın çeşitli araç olduğunu anlatan Palandöken, şöyle konuştu: "4 milyon aracın sigortasız ve muayenesiz trafikte dolaşması demek her 4 araçtan birisinin kurallara uymadığı anlamına gelmektedir. Ancak, bu insanların çoğunluğu isteyerek değil, ücretlerin yüksekliği ve ekonomik bakımdan sıkıntı içerisinde olduklarından sigortasız ve muayenesiz trafiğe çıktıkları kesin. 

Bunun için yapılması gereken tekrar ediyorum sigorta ve muayene ücretleri acilen düşürülmelidir"
Konuya ilişkin açıklama yapan TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları söyledi: "Fenni muayenesi geciken araçlara aylık yüzde 5 oranında ceza kesiliyor. Bu tutar yıllık yüzde 60'ı buluyor. Yıllık enflasyonun yüzde 6,2'lere düştüğü, yıllık faizin yüzde 4,6'lara düştüğü bir dönemde bu ceza insafsızlıktır. 
Geçici görevle yurt dışına giden çok sayıda vatandaş otomobilini garaja kapatıyor. Bu süre zarfında araçlarda kullanılmıyor.
 Vatandaş, aracını garaja çekmiş ve hiç kullanmamış. Ancak, garajdaki otomobile aylık yüzde 5 ceza işliyor. Bu kabul edilebilir bir uygulama değil."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.