24 yeni canlı türü bulundu

24 yeni canlı türü bulundu

Surinam’ın güneydeki platolarında 24 yeni tür bulundu. Bunların içinde eflatun desenli siyah bir kurbağa, 6 çeşit balık, 12 çeşit bok böceği ve bir de yeni karınca çeşidi bulunuyor.

Yeni türler arasında eflatun desenli atelopus kurbağası, 6 çeşit balık, 12 çeşit bok böceği ve bir de yeni karınca çeşidi bulunuyor.

Biliminsanları, bu yeni türlerin bulunmasıyla birlikte devlet arazilerinde koruma çalışmalarının daha titiz yapılması gerektiğini bildirerek, avcılık ve küçük ölçekli maden arama çalışmaları yüzünden farklı türlerin zarar gördüğünü belirtti.

Türler, ilk olarak 2005 yılında ABD’li çevre koruma organizasyonu Conservation International tarafından ülkenin başkenti Paramaribo yakınlarında bulunmuştu. Çalışmalar Surinam Alüminyum Şirketi LLC ve BHP Billiton Maatschapijj Suriname adlı iki şirket tarafından boksit aramak için başlatılmış, ve yeni türlere de bu araştırmalar sırasında rastlanmıştı.

Surinam’ın yüzde 80’i sık yağmur ormanlarıyla kaplı. Ülkede binlerce Brezilyalı ve Surinamlı işçinin yasadışı altın madenlerinde çalıştığı, bu işletmelerin de çevreye yüksek oranda cıva kirliliği bırakarak insan sağlığını tehdit ettiği biliniyor.

 



NTV

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.