2013-2014 Eğitim Öğretim yılı bugün sonlandı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı bugün sonlandı

Eğitim öğretim yılının kapanış törenlerinde; Şişli Kaymakamı Salih Işık, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür vardı...

Çocuklar ve veliler karne heyecanıyla okullara koştu. Nişantaşı Nuri Akın Lisesi ise bugün kapanış töreninde Şişli Kaymakamı Salih Işık ve Şişli Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ü ağırladı. Törenin sonunda konuşma yapan Salih Işık, öğrencilere başarı dileklerini ilettikten sonra başarılı öğrencilere ise plaketlerini verdi.


Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda da yapılan törene Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü davetliydi. Hayri İnönü katıldığı törende öğrencilere güzel tatiller diledi ve başarılarının devamlarını diledi.


Şişli Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi sitesinden de çocuklara, velilere ve öğretmenlere mesaj yayımladı.


Yentür yayımladığı mesaj da, öğrencilere başarının nasıl kazanılacağını ve tatilde neler yapmaları gerektiğini söylerken, velilere ve öğretmenlere de sene boyunca başarıları ve katkılarından dolayı teşekkür edip, iyi tatiller diledi.


İşte o mesajlar;


Sevgili Öğrenciler;

Başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıyla ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlılık zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır.Başarılı olmanın beklide en önemli aşaması kendine güvenmedir. ‘ Başarı, cesaretin çocuğudur.’ Tatiller dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. Çeşitli yaz kamplarına, ailenize ve çevrenize yardımcı olabileceğiniz sosyal etkinliklere, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlere zaman ayırmalısınız.


 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinizden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı hepimizden teslim alacaklar. Unutmayınız ki eğitim-öğretim süreci iyi yetişmiş, özverili eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz.  Öğretmenlerin; sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur     duyabilirsiniz. Çocuklarımızı sevgiyle beslemek, çağdaş eğitimin gerekleri doğrultusunda  yetiştirmek ve bir sonraki okul hayatına en iyi şekilde onları hazırlamak mesleğimizin erdemlerindendir.  Bilginin hızla çoğaldığı, yayıldığı ve tüketildiği yüzyılımızda bilgiye ulaşma ve bilgiyi değerlendirme, yeni bilgi üretme çok büyük önem kazanmıştır. Günümüzde başarıyı yakalamanın yolu sürekli olarak kendini yenilemekten geçtiğini biliyorsunuz. O hâlde baş döndürücü bir hızla ilerleyen bilgi ve teknolojiyi yakalamak için gayret içinde olmalıyız. 

 


Değerli Veliler;

Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bunun için karnedeki başarı ya da başarısızlık tüm yaşamdaki başarı ya da başarısızlığın kanıtı değildir. Bu bilinçle çocuklarınızı karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Sizler anne ve babalar olarak her şeyden önce çocuğunuzu tanımalı, ona güvenmeli ve onu sevmelisiniz. Karnedeki notların ona olan sevginizi belirleyen rakamlar olmadıklarını çocuğunuza hissettiriniz, onlara anlayışla yaklaşınız. Onlar "Önce sizin, sonra bizim, sonra bu ülkenin en değerli varlıklarıdır." Onlara daima yaşama sevinci aşılayalım. Hassas ve taze ruhlarına karamsarlık gölgesinin düşmemesi için çaba sarf edelim. Çünkü ülkemiz bugün dünden çok daha iyi şartlardadır. Yarınlar bugünlerden de güzel olacaktır.

Çocuklarınızı, hangi şartlarda  ve  hangi hayallerle okula gönderdiğinizin bilinci içerisindeyiz. Çocuklarımızın başarısı; bizim başarımız, dolayısıyla, Türk Millî Eğitimi´nin başarısıdır. Bu nedenle başarısızlığı problem yapmayın; başarıyı da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Önemli olan çocuklarımızın süreç odaklı değerlendirilmesidir.

Problemlerimizi bir aile sıcaklığı içerisinde çözmek, çocuklarımızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur.

 

Bu vesileyle; tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm Meslektaşlarıma, bir eğitim yılı boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm Velilerimize sağlık başarı mutluluk dolu günler temenni ediyorum.

 

Sağlık, mutluluk ve başarı dolu hayırlı tatiller dileğiyle...

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.