2012’YE SANATLA BAŞLAYIN

2012’YE SANATLA BAŞLAYIN

Çağdaş sanata önem veren çizgisiyle önemli etkinliklere imza atmış olan Akbank Sanat’ın 2012 Ocak ayı programından sizin için seçtiklerimizi paylaşıyoruz.

Cansu Abacı
SANAT SÖYLEŞİSİ: TANER BİRSEL

Fotoğrafçı-yazar Merih Akoğul’un düzenlediği söyleşilerin Ocak ayı konuğu, 2000’li yıllarda oynadığı filmlerle adından söz ettiren aktör Taner Birsel olacak. 11 Ocak 2012, Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan söyleşide Taner Birsel’in tiyatro ve sinema oyunculuğundan, dünya ve Türkiye sinemasının değişen yapısı ve oyuncunun sanat yaşamı ele alınacak.

CAZIN KRALİÇESİ CARMEN LUNDY

Caz şarkıcısı ve bestecisi olarak özgün duruşuyla tanınan Carmen Lundy 24-25 Ocak’ta konser verecek. Konserde blues ve kilise müziğini caz öğeleriyle harmanlayacak. Ünlü sanatçıya piyanoda Anthony Wonsay, kontrbasta Darry Hall ve davulda Jamison Ross eşlik edecek. Sanatçı ayrıca 26 Ocak 2012, Perşembe günü workshop çalışması ile deneyimlerini paylaşacak.

ÜNLÜ İTALYAN LAVTA SANATÇISI LUCA PİANCA

En köklü dönem müziği topluluklarından biri olan “Concentus Musicus Wien”in üyesi ve İtalyan barok orkestrası  “Il Giardino Armonico”nun kurucusu olan Luca Pianca 18 Ocak 2012, Çarşamba günü gerçekleşecek konserinde Frescobaldi, Doni, de Visee ve Wies’in eserlerini seslendirecek.

YAKIN DÖNEM FİLMLERİYLE LATİN AMERİKA

Akbank Sanat Sinema Kuşağı, Ocak ayı boyunca her cumartesi “Yakın Dönem Filmleriyle Latin Amerika’ya Bir Bakış” başlığıyla sinemaseverleri ağırlayacak. Etkinliğin öne çıkan gösterimleri Juan José Campanella’nın yönettiği “Gözlerindeki Sır”, Alvaro Brechner’in yönettiği “Balığa Çıkmak İçin Kötü Bir Gün” ve Josué Méndez’in yönettiği “Santiago’nun Günleri” ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak.

KOREOGRAF KORHAN BAŞARAN’LA WORKSHOP

Koreografi sihirbazı olarak bilinen ve kariyerine New York’ta devam eden Korhan Başaran 27 Ocak 2012, Cuma günü sanatseverlerle buluşacak. Bir solo ve bir düet dans ile başlayacak olan etkinlikte dansçıya Jenna Otter eşlik edecek. Bunun yanı sıra ünlü dansçı, 23-27 Ocak tarihleri arasında düzenleyeceği workshop çalışmalarıyla deneyimlerini dansseverlerle paylaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.