126 milyon euroluk futbol gecesi

126 milyon euroluk futbol gecesi

İtalyan Milan ve İngiliz Liverpool takımları, şampiyonlar şampiyonu olmanın yanında, hatırı sayılır bir gelir için de mücadele edecekler. Maç, ev sahibi Atina’ya da önemli bir gelir getirecek.

Atina’da bu akşam sahaya çıkacak olan İtalyan AC Milan ve İngiliz Liverpool FC futbol takımları, UEFA şampiyonluk mücadelesinin yanında, 100 milyon euroluk bir gelir için de mücadele edecekler.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin sponsorlarından MasterCard’ın KRC Research araştırma şirketine yaptırdığı araştırma, şampiyonluğun, artan sponsorluk geliri, TV yayın gelirleri, gişe hasılatı ve artan oyunca değerleri ile yaklaşık 100 milyon euroya bedel olduğunu ortaya koydu. Araştırma, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hırvatistan’ın futbol ve iş dünyası duayenlerinden oluşan 12 kişilik ekibin, çeşitli hesaplamaları ile ortaya çıktı. 100 milyon euro, Avrupa’daki pek çok kulübün yıllık transfer bütçesini, Türkiye’deki futbol kulüplerinin ise yıllık bütçelerini kat ve kat aşan bir rakama denk geliyor.

ŞEHİRLERİ DE KAZANACAK

Ayrıca şampiyonluğu kazanan takımın şehri de şampiyonluktan nasibini alacak. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2005 yılında oynanan final maçında Liverpool UEFA Şampiyonlar Ligi Finalini kazandığı zaman bir sonraki sene tüketici harcamalarındaki artış, sponsorluk ve artan ticaret hacmi ile Liverpool şehrine yaklaşık 70 milyon euroluk bir nakit akışı sağlanmıştı. 2004 yılında zaferin sahibi olan Porto sayesinde ise Portekiz’in Porto şehrine 12 milyon euro katkısı ölçülmüştü.

KARŞILAŞMANIN ESAS GALİBİ ATİNA

Buarada karşılaşma, ev sahibi Atina’ya da, 26 milyon euro gelir getirecek. Araştırmaya göre, Atina’nın tüketici harcamalarında artış, turizmde patlama, gelişmiş bir imaj, şehrin artan bilinirliği ve yükselen sponsorluk gibi konularda avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Bugün

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.