11 bin kişilik anketten çıkan sonuç

11 bin kişilik anketten çıkan sonuç

200 kişilik Selçuk Üniversitesi ekibi 40 ili kapsayan bir kamuoyu araştırması yaptı. Her kesim ve meslekten 10 bin 951 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan seçim ankatinin sonucu:

Hale GÖNÜLTAŞ'ın haberi

Selçuk Üniversitesi’nin 40 ili kapsayan anketine göre 22 Temmuz seçiminde Meclis’e 4 parti giriyor..

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Orhan Gökçe’nin başkanlığında, cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve seçim sonuçlarına ilişkin anket çalışması yapıldı. Araştırma 40 ilde 10-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kamuoyu araştırmasında 200 kişiden oluşan anketör grubu, her kesim ve meslekten 10 bin 951 kişi ile yüz yüze görüştü.

Ankete katılanlara yöneltilen, “22 Temmuz seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz?” sorusuna, yüzde 36.8 “AKP” yanıtını veriyor. Yüzde 21’in de tercihi CHP/DSP. DYP/ANAP (Araştırma sağda ittifak çatlağı yaşanmadan önce yapıldı) ve MHP de yüzde 10.1 ile barajı aşıyor.

Araştırmada yöneltilen “Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan gelişmelerin AKP’nin oyları üzerinde nasıl etki yapacağını düşünüyorsunuz?” sorusuna, ankete katılanların yüzde 44.1’i “Olumlu etkiledi” yanıtını veriyor.

NOT: Kamuoyu yoklaması Anavatan-DYP birleşmesi gerçekleşeceği varsayılarak yapılmıştır.



Vatan

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.