07 / 07 / 07 çılgınları evlendi

07 / 07 / 07 çılgınları evlendi

Tüm dünyada olduğu gibi dün Türkiye’de de nikáh daireleri dolup taştı. 10 dakikada bir nikáh kıyılıp mesai uzatıldı. Çiftler aylar öncesinden aldıkları bu tarihte evlenerek, unutulmaz bir anıya sahip oldular.

EVLİLİK tarihlerini unutulmaz kılmak için üç 7’nin sıralandığı 7/7/2007’de evlenmek isteyenler için dün nikáh daireleri durmaksızın çalıştı. Bazı dairelerde, işlem süresi kısaltılıp mesai uzatıldı. Bir çok nikáh dairesi kapasitesini ikiye katladı Ankara’da dün 251 çift dünya evine girdi. Her cumartesi yaklaşık 40 kişinin evlendiği İstanbul Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde, 91 çift imza attı. Ümraniye Evlendirme Dairesi’nde de cumartesi günleri ortalama 15 olan nikáh sayısı dün 50’ye çıktı. Kadıköy Evlendirme Dairesi, yoğunluk nedeniyle 15 dakika olan nikáh süresini 10 dakikaya düşürdü. Mesai ise saat 17.00’den, 21.00’e uzatıldı. Çiftler neden bugünü seçtiklerini ise şöyle anlattılar:

Ankara Vedat Dalokay Nikah Sarayı’nda evlenen damat Hüseyin Aygün, bugünü nikah tarihi olarak seçmenin kendi fikri olduğunu belirterek, "İlkokul ve üniversitedeki okul numaram 7, eşimin memleketi olan Antalya’nın il trafik kodu da 7. Bugünü 3 yıldır bekledik. Zaten, evlenme teklifini 06.06.06’da yaptım" dedi. Gelin Emel Aygün ise bu tarihi alabilmek için aralıkta başvurduklarını söyledi.

Evrim-Gürhan Şüküroğlu çifti de, bugün evlenme fikrinin ortak düşünceleri olduğunu belirtti. Başvuruyu ocakta yaptıklarını anlatan çift, "Bugünü alamasaydık, gelecek yıl için 08.08.08 tarihini beklemezdik" dedi. Burcu-Alper Kartal çifti ise bugünü unutmamak, sürekli hatırlamak için özellikle seçtiklerini söyleyip, "Güzel bir tarih. 3 aynı rakam yan yana geliyor" dediler.

Metin-Yasemin Erciyas 7 rakamının uğuruna inandıkları için böyle bir günü nikah tarihi olarak seçtiklerini kaydetti. Akılda kalması açısından da bunun güzel bir tarih olduğunu belirten damat Erciyas, "Hatırlama açısından bir problemimiz kalmayacak. Ancak bugüne gün alamasaydık, 08.08.08’i de beklemezdik" diye konuştu. İnsan hayatında tarihlerin bu kadar önemli olmadığına işaret eden çift, "Önemli olan mutlu olmak" diye devam etti.

İstanbul Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde saat 11.20’de 07.07.07’nin ilk imzasını atan Mine Aşık ve Nuh Okur oldu. İkili, "Akılda kolay kaldığı için bugünü seçtik. Çok yoğunluk vardı ama şansımızın da yardımıyla tarihi bugüne denk getirebildik" dediler.

Yine Kadıköy’de Emre Tanrıkulu’yla evlenen Elif Kır ise 7 rakamının uğuruna inandığını söyledi. Kır, "Yeditepe Üniversitesi’nden 7’nci ayın 7’sinde düzenlenen törenle mezun oldum. Evlilik tarihimin de özellikle bu gün olmasını istedim" dedi. Nişan tarihlerinin 05.05.2007 olduğunu belirten Emre Tanrıkulu ise nikáh tarihinin de akılda kalır bir tarih olmasına dikkat ettiklerini söyledi.

Bahçelievler Evlendirme Dairesi’nde evlenen Muhammed Kayabaşı ve Gülsüm Kayabaşı, "Nikáhımızı bu tarihte yapabilmek için çok uğraştık. Bugünü unutulmaz kılmak istedik" dediler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.