Selçuklu Tarihi

Selçuklu Tarihi

Selçuklu Tarihi

1071 tarihi Selçuklu Türkleri açısından bir dönüm noktası oldu. Malazgirt zaferinden sonra, Selçuklu devletine Anadolu’nun kapıları sonuna kadar açıldı. Ancak bu tarih aynı zamanda Selçukluların sonunun başlangıcı oldu. Anadolu’ya yerleşen ve Anadolu Türk Beyliğinin kurulmasına öncülük yapan Türkler, daha sonradan yıkılış süreçlerini de yaşadılar. Selçuklu tarihi Anadolu’da Selçuklu devletinin yıkılması ile birlikte sona erer.

Klişeleşmiş bir söz olsa da aslında tarihimizdeki açık gerçeklerden bir tanesi, Türk medeniyetlerinin hep içeriden yıkıma maruz kalmaları olayıdır. Türk Tarihi içeriden bozulmalar ile gerçekleşen tarihsel olaylarla doludur. Ancak Tarih boyunca yer alan Türk devletlerin bir başka özelliği de hükümdarlarının bilgili ve güçlü olmasıdır. Bu sayede diğer devletlere karşı hep başarılı oldular.

Tarihte Dönüm Noktaları

Tarihteki dönüm noktaları, devletlerin yıkılması ve kurulması şeklinde kendisini gösterir. Osmanlı Tarihi açısından da durum bu şekildedir. Selçuklu devletinin yıkılması ile birlikte kurulan Osmanlı devleti tarihin dönüm noktalarından bir tanesini oluşturdu. Osmanlı imparatorluğunun yıkılması ve yerine yeni Türk devletinin kurulması, tarihin dönüm noktalarından bir tanesini teşkil etti. Aynı durum İstanbul’un fethi ile de yaşandı.

Tarihimizdeki dönüm noktalarını ve önemli olayları ayrıntıları ile bulabileceğiniz Beyaz Tarih sitesi, kolay araması ve kapsamlı arşivi ile sizleri tarih öğrenmeye devam ediyor. Başka kaynaklara bakmaya gerek kalmadan sitemizde tarih konularını ayrıntıları ile birlikte bulabilirsiniz. Resimlerle desteklenen anlatımlar ve önemli tarihçilerle yapılan röportajlar ile dolu bir içerik sizleri bekliyor. Tarih öğrenmek ve önemli kaynaklardan yararlanmak için, beyaztarih.com web adresimizi ziyarete bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.