Murat Mücahit Yentür 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

Murat Mücahit Yentür 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 24 Kasım öğretmenler Günü ile alakalı bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

İşte Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:

Yüzyıllardır bu topraklarda kadim devletler kurup, huzur ve güven içinde birlikte yaşamışsak bunun asıl mimarları, sevgi dilini kullanan, gençlerin ufuklarını açan, hoşgörü ve birlikte yaşama duygusunu onlara aşılayan siz değerli öğretmenlerimizsiniz.

Sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir öğretmenlik...

Bugün insanlığın yüksek diplomalı nesillere ihtiyacı olduğu kadar, iyi eğitilmiş, yüksek ahlak sahibi, vatanına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesillere de ihtiyacı var.

Yıllar sonra şükürle hatırlanmak ne güzel şey...

İyi ki yapmışım, iyi ki güvenmişim, iyi ki onunla ilgili umudumu kaybetmemişim, iyi ki elinden tutup gözlerindeki dertlere derman olmuşum demeyi Allah bizlere nasip etsin...

Velev ki umutlarımız boşa çıksın, beklentilerimizi gerçekleştiremesin ne çıkar? Hayata atıldığında "Öğretmenim bana güvenmişti." desin yeter.

Onlara güzel iklimler hazırlayalım. O iklimlerde ektiğimiz tüm tohumlar er geç yeşerecektir.

Zihnimizi, çevremizdeki tüm olumsuzluklardan, kinden, nefretten, böyle gelmiş böyle gider diyenlerden, dünyayı sen mi kurtaracaksın lafazanlığından, amalardan, keşkelerden arındırıp, onlara hayat yolunda mükemmel bir rehber olmak için onlarca sebebimiz var oysa ki...

Öğrencilerimizi sınavlarda öğrettiklerimizden sorumlu tutarız öyle değil mi?

Peki ya biz nelerden sorumluyuz öğretmenim?

Bizler; dokunamadığımız gönüllerden,

Anlamadığımız dertlerinden,

Kazanamadığımız güvenlerinden,

Gideremediğimiz korkularından,

Fark edemediğimiz yeteneklerinden sorumluyuz ...

Sevgili Öğretmenim;

Her yeni güne uyandığınızda, unutmayın!

Sizi bekleyen onlarca meraklı göz, tertemiz dimağlar, doldurulmak için hazırlanmış bembeyaz defterler, ucu açılmış kalemleriyle, hayatı sizden öğrenmeye gelmiş onlarca yürek her sabah okullarınızda sizi bekliyor...

Bu bilinçle, bu heyecanla, bu aşkla gidin okullarınıza öğretmenim...

Ülkemizin Bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan “Cemiyetin düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir” diyerek, güçlü bir Türkiye ve irfan sahibi bir nesil yetiştirmek için göreve koşan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş eğitimcilerimizi de bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Şişli’mizde birlikte görev yaptığımız siz değerli meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu yarınlar dilerim.

24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.