Şişli’ de 420 çocukla dünya rekoru çalışması

Şişli’ de 420 çocukla dünya rekoru çalışması

“Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında, Şişli Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu’ nda 420 çocukla rekor denemesi yapıldı

“Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında, Şişli Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu’ nda 420 çocukla rekor denemesi yapıldı. Şişli Belediyesi’ nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte; çocuklar göz bantlarıyla gözlerini kapatarak, dişlerini fırçalamaya çalıştılar.

Mahmut Şevket Paşa Ortaokulu’nda Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesine; Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentur, Dünya Çocuk Rekorları Danışmanı Aydın Türkgücü ve Dünya Çocuk Rekorları Hakem Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural katıldı.

ÇOCUKLARIN REKOR DENEMESİ

Prof. Dr. Orhan Kural’ın komutuyla, gözlerini bantla kapatan 420 çocuk, kendilerine dağıtılan diş macunu, diş fırçası, su şişesi ve boş bardağı kullanıp dişlerini fırçalayarak rekor denemesinde bulundular. Görme engelli arkadaşlarının yaşadığı şartları birebir deneyimleyerek empati yapan çocuklar, ulusal ve uluslar arası platformda da ciddi bir farkındalık yarattılar.

İNÖNÜ: “BENZER ÇALIŞMALARLA OKULLARIMIZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, etkinlik sonrasında gazetemize verdiği röportajda: “Çocuklarla görme engellileri anlamaları için bir rekor denemesi yaptık. Bu çalışma çok hoşumuza gitti, bir dahaki sefere benzer çalışmalarla okullarımızla birlikte olacağız” dedi.

KURAL: “58’İNCİ DÜNYA ÇOCUK REKORUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Dünya Çocuk Rekorları Hakem Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, çocukların bir şeyleri görerek, yaparak öğrendiklerini söyledi. Kural, etkinliğin amacını ise şu şekilde açıkladı: “Bu etkinliği çocukların diş fırçalama alışkanlığı olsun diye gerçekleştirdik birinci amacımız buydu. Diş fırçalamayan bir ülkeyiz çocuklarda bu alışkanlık oluşursa devam edeceğine inanıyorum. İkincisi; yarın ‘Engelliler Günü’. Engellilerle empati yapmalarını istedik. Engellilerin ömürleri boyunca nasıl bir zorluk içinde olduklarını anlamalarını ve onlara sevgiyle yaklaşıp, değer vermelerini istiyoruz. Onları gördükleri zaman koşup ‘Nasılsınız’ deseler hoşlarına gider, engellilerin hayata bağlanmaları lazım. Hayata bağlanmaları da etrafının onları kabullenmesiyle olur. 58’inci Dünya Çocuk Rekorunu gerçekleştirdik”

AYDIN TÜRKGÜCÜ: “ÇOCUKLARI YARIŞTIRMIYORUZ”

Dünya Çocuk Rekorları Danışmanı Aydın Türkgücü, gelecekteki çalışmalarıyla ilgili olarak, “Dünyanın en büyük sigara içilmez levhası var ama bunu Kağıthane’ de yapacağız. Çocuklara sağlık, kültür, spor, centilmenlik konularında beraber hareket ettikleri rekorlar kırdırıyoruz, çocukları yarıştırmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan çocuklar ise “Bizler beş dakika gözlerimiz kapalı kalmaya dayanamadık, engelliler bir ömür nasıl yaşıyorlar şaşırdık. Onları artık daha iyi anlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.