Maraş Tarhanasının En İyisi Nereden Alınır?

Maraş Tarhanasının En İyisi Nereden Alınır?

Ülkemizin her bir yanı kendine özgü lezzetlerle doludur. Her biri birbirinden lezzetli bu yemeklerden biri de Maraş Tarhanasıdır

thumbnail_maras-tarhanasi-marasgurme.jpgÜlkemizin her bir yanı kendine özgü lezzetlerle doludur. Her biri birbirinden lezzetli bu yemeklerden biri de Maraş Tarhanasıdır. Maraş’a ait olan bu lezzet Türkiye’nin her bir yanındaki sofraların vazgeçilmez lezzeti haline gelmiştir. Türkiye’nin her bir köşesinde yapılan tarhanadan tamamen farklı olan bu lezzetin şanı ülkemizin dört bir yanına yayılmıştır. Maraş tarhanası lezzeti, yapılış şekli ve toplanışı ile diğer tüm yörelere göre oldukça farklıdır. Şehrin kültürü ile tamamen bütünleşmiştir. Yapımında ise köyün tüm kadınları bir araya gelir ve hep birlikte çalışırlar. Bu durum aynı zamanda kültürel bir aktiviteye dönüşmesini de sağlamaktadır. Hem besin değeri çok yüksek hem de oldukça doyurucu bir yemektir. Aynı zamanda uzun süre saklanabilir olması da Maraş Tarhanasını sofraların aranan lezzeti haline getirmektedir.

 

Maraş Tarhanası Nasıl Yapılır?

Diğer tarhanalardan farklı oluşunun en büyük sebebi firik ile yapılıyor olmasıdır. Firik sadece Maraş’ta yetiştiği için lezzeti ile nam salmış Maraş Tarhanası sadece Maraş’ta yapılmaktadır. Gelin birlikte nasıl yapıldığına bir göz atalım.

Öncelikle buğdaylar değirmende güzelce çekilir. Buğdaylar iyice incelene ve yarma denilen kıvama gelene kadar değirmende dövülür. İstenen kıvama gelen buğdaylar pişirilmeye hazır demektir. Daha sonra bu buğdayların üzerine su eklenir ve uzun uzun kaynatılır. Pişirme işlemi gerçekleştikten sonra ateşten alınan buğday bu sefer de demlenmeye bırakılır. Kapağı açılmadan içerisindeki sıcaklık ile buğdaylar biraz daha pişmeye devam eder. Demlenmesinden sonra pişirme işleminin tamamen sonuna gelinmiştir. Bir sonraki aşamada ise pişirilen harç ıslak bezlere sarılır. Islak bezlerler arasında soğuyan harç bir güzel yoğurulur. Uzun ve zahmetli yoğurma işleminden sonra içerisine yoğurt ve baharatları eklenir ve tekrar karıştırılır. Artık tarhanalar kurutulmaya hazır hale gelmiş olur. Gece yarısı saatlerinde yağan çiğ üzerine ince ince serilen tarhanalar kurumaya bırakılır. Bu işlem havanın en sıcak olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında yapılır.
thumbnail_maras-tarhanasi-maras-gurme.jpg

Maraş Tarhanası Nereden Alınır?

Maraş’a özgü olan maraş tarhanası sipariş etmek istiyorsanız, tabii ki alabileceğiniz en iyi yer Kahramanmaraş’tır. Maraş’a ait olan bu eşsiz lezzeti satın alırken o yöreye ait bir markadan veya siteden alışveriş yapmak size en güzel ürünü bulma fırsatı sunacaktır. Sanayi tipi ürünler yerine gerçekten halkın ellerinden çıkmış, doğal ve organik ürünler aldığınızdan emin olmalısınız. Bu nedenle alışveriş yaptığınız markayı tanıyor ve güveniyor olmalısınız. Maraş’a özgü lezzetleri özlüyorsanız ve büyük şehirlerde memleketinizin lezzetlerini bulamıyorsanız ev yapımı maraş tarhanası için sitemizi ziyaret edebilir, yörenin kadınlarının ellerinden sofranıza gelen eşsiz lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. İncecik ve lezzeti ile Türkiye’nin her bir köşesinde adından bahsettiren bu harika lezzete ulaşmak için tek yapmanız gereken marasgurme.com u ziyaret ederek hemen ev yapımı tarhana siparişinizi vermek. Afiyet olsun 

https://www.marasgurme.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum