Lazer Epilasyon Uygulamaları

Lazer Epilasyon Uygulamaları

Daphne kliniklerinin lazer uygulama deneyimi büyük sayılara ulaşmıştır. Dermatoloji uzmanları, kadın hastalıkları uzmanı, medikal estetik doktor, uzman estetiysen, yardımcı personel, halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan geniş bir ekibi olan Dünyadaki en

Lazer epilasyonda başarılı sonuç ve daha az seans sayısı için olmazsa olmaz iki etken;

1. Cilt tipi, kıl yapısı ve uygulama yapılacak bölgeye en uygun lazer çeşidinin seçilmesi

VE

2. Daphne gibi dermatoloji uzmanlarının çalıştığı deneyimli bir ekibe sahip kliniklerin uygulama prosedürleridir

Dünyadaki birçok lazer çeşidi kliniklerimizde bulunmaktadır.

Kliniklerimizde

1 . ALEXANDRİTE

2. DİODE ( elos ile)

3. IPL (elos ile)

4. MAVİ IŞIK

5. ND-YAG

Yöntemleri ile epilasyon yapılmaktadır

Hızla gelişen teknoloji çağında günümüz insanı, istenmeyen tüyler için, tüy dökücü krem, epilatör, ağda ya da diğer yöntemler yerine lazer epilasyonu tercih etmektedir. Lazer epilasyon tedavisi, istenmeyen tüylerden kolay ve hızlı bir şekilde kurtulmayı sağlamıştır. Günümüzde Lazer epilasyon kozmetik uygulamalar içinde en fazla yapılan uygulamalardan biridir.

Son teknoloji lazerler ile daha hızlı ve daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Lazer Epilasyon nedir?

Kıl kökünde kılı üreten hücrelerde kalıcı hasar yapar. Bu durum kıl kökünün kıl üreteci fonksiyonunu yitirmesine neden olur.



Lazer güvenli midir?

Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek birçok tıp branşında güvenle kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bir yenisi de lazer epilasyondur.

Doğru vakada doğru lazer ve doz seçilerek güvenli kullanım sağlanmaktadır. Lazerin birikici etkisine (Kanser yapıcı) rastlanmamıştır. FDA (Amerikan gıda ve ilaç dairesi) ve CE onaylı cihazlar birçok gelişmiş ülkede kullanılmaktadır.

Lazer; uygulama yapılan vücut bölgesi, cilt rengi, kıl rengi, kılın inceliği- kalınlığı, hormonal bileşenlere bağlı olarak, kılın kalınlığını ve yoğunluğunu %50-90 başarıyla ortalama 6 seans'ta azaltabilmektedir. Yüz bölgesinde seans sayısı kişiye göre değişmekle birlikte ortalama en az 10 seans gerekli olabilmektedir. Lazer epilasyonda seans aralıkları ortalama 45-60 gündür.

Cilt rengi ne kadar açık kıl rengi ne kadar koyu ise sonuç o kadar iyi olmaktadır. Genital, koltuk altı, bacak en iyi cevap alınan bölgelerdir.

Lazer epilasyon geniş bölgelere hatta tüm vücuda aynı seansta uygulanabilir. İşlem çok hızlıdır. Seansların düzenli aralıklarla tekrarlanması, sonucun daha başarılı ve hızlı olmasını sağlamaktadır.

Lazer epilasyon uygulamalarında başarılı sonuç elde etmek için cilt rengi ve kıl yapısına uygun lazer tipi ve dozu seçilmelidir.

Tüm dünyada lazer epilasyon için en çok alexandrite, diode, nd yag lazer ve ıpl ışık sistemleri kullanılmaktadır.

İşlem sırasında ağrı duyumu kişiye göre değişmektedir. Bu ağrı çoğunlukla dayanılabilir niteliktedir ve genellikle lastik çarpması, iğne dokunması hissi gibi tanımlanır.

Kliniklerimizden herhangi birisine görüşme randevusuna geldiğinizde öncelikle Dermatoloji doktorlarımız tarafından ücretsiz muayene edileceksiniz. Doktorlarımız tüy yapınızın lazere uygun olup olmadığına; uygunsa hangi lazer uygulanacağı konusunda sizi bilgilendirecektir.

TEDAVİYE HAZIRLIK

Lazer epilasyon uygulamasından en az 1 ay öncesine kadar ağda, depilasyon gibi kılları kökten alma işlemleri yapılmamış olmalıdır. En az 1 ay öncesinden güneş banyosu yapılmamış ve solaryuma girilmemiş olmasını tavsiye etmekteyiz. Bronzlaşan kişilerde lazer uygulaması yapılmamalıdır.

Tedaviden 3 gün önce bölgenin uygun şekilde traş edilmesi yeterlidir. Hemen seans öncesi tüylerin kısaltılmasıda mümkündür. Uygulanacak bölgeye lokal anestezik krem uygulanması çoğunlukla bizim sistemimizdeki aktif soğutma nedeniyle gerekmemektedir. Kişisel olarak ağrı eşiği düşük olan hastalarımızda nadiren lokal anestezi uygulaması gerekmektedir.

TEDAVİ

Lazer atışları cilde bir ışık demeti şeklinde gönderilir. Her atış cihaz başlığının büyüklüğüne göre bir alanı tarar. Bu atış sonrası kıl kökü milisaniyelik bir süre içinde 65 C derecenin üzerinde ısınır ve tahrip olur. Bu sayede kıl kökü yeni kıl üretemez.

TEDAVİ SONRASI
Lazer epilasyon uygulaması sonrası kızarıklık ve kıl etrafında hafif bir şişlik oluşabilir. Bu reaksiyon çoğunlukla 1-2 saatte kaybolur. Bazen 1-2 güne kadar da uzayabilir. Bölgesel bu reaksiyon için bazı kremler, soğutma işlemi uygulanır. Böylece reaksiyonun en aza indirgenir. Hastalarımız uygulama sonrası dikkat edilecek hususlar için bilgilendirilir. Nemlendirici kremlerin evde de 3-4 gün kullanılmasını önermekteyiz. Uygulama yapılan bölgenin 2 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamasını öneriyoruz. Yaz mevsiminde dışarı çıkmadan önce yüksek faktörlü güneş koruyucusu kullanılması önemlidir.

YAN ETKİLER
Uygulama yapılan ciltte yüzeysel kabuklanma bazen oluşabilen geçici bir problemdir. Çoğunlukla bu kabuklanma günler içerisinde düzelir ve deri normale döner. Bölge nemlendirici kremlerle düzenli olarak nemlendirilmelidir. Nadir vakalarda deride renk değişikliği dediğimiz açılma ya da koyulaşma gözlenebilir. Neredeyse tüm vakalarda deri 6-12 ay içinde normale döner. Skar dokusu denilen deride kalınlaşma çok nadir görülen bir yan etkidir ve kalıcı olabilir.

NEDEN BİRDEN FAZLA SEANS GEREKİR?
Bölgeye göre değişmekle birlikte kıl kökünün %30-70'i dinlenme dönemindedir. Lazer epilasyon tedavisi atış yapılan bölgedeki aktif büyüme dönemindeki tüylerin köklerini tahrip etmektedir. Dinlenme halindeki kıl kökü lazerden etkilenmez. Bu yüzden bölgeye göre değişmekle birlikte 1-2 ay sonra tekrarlayan tedaviler gerekmektedir. Çoğunlukla ortalama 1-2 ay arayla yapılan 6 tedavi yeterli olmaktadır. Bu yolla %50-90 oranında kıl folükülündeki azalma başarılı kabul edilmektedir.

ÜCRETSİZ GÖRÜŞME VE TEST SEANSI İÇİN RANDEVU ALINIZ.

SIK SORULAN SORULAR

Lazer epilasyon uygulaması en iyi kimlerde sonuç verir?

Lazer epilasyon için en iyi aday; cilt rengi açık, kıl rengi siyah ve kılların kalın olduğu kişilerdir.

Lazer epilasyon en iyi hangi vücut bölgelerinde sonuç vermektedir?

Sırasıyla koltuk altı, genital bölge, alt bacak, üst bacak en iyi cevap alınan alanlardır.

Yüz bölgesi lazer epilasyonunda nelere dikkat edilmelidir?

Yüz bölgesi kıl yapısı ve döngüsü nedeniyle en zor cevap alınan alandır. Çok dikkatli hasta seçimi ile başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bizim merkezlerimizde alexandrite, diode, nd yag, ıpl, ppx yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden diode lazer sisteminin yüz bölgesinde birinci seçenek olduğunu düşünüyoruz ve tercih ediyoruz.

Tüm vücuda bir seansta lazer epilasyon yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Hiçbir sakıncası yoktur. Ortalama bir bayan vücudu 1-1,5 saat sürmektedir.

Lazer epilasyon için en çok hangi tip lazerler kullanılır?
Alexandrite, diod, nd yag tipi lazerler epilasyon amaçlı en sık kullanılan lazerlerdir. Bu isimlendirme dalga boyuna göre yapılır. Melanın adı verilen ve kılda bulunan boya maddesine farklı oranlarda tutunurlar.

Amaç enerjinin kıl köküne ulaşmasını sağlamak ve kıl kökündeki hücreleri tahrip etmektir. Lazerler dalga boylarına göre ciltte farklı derinliklere inerler. Dermatoloji uzmanları bu sebeplerle kıl derinliği, kıl rengi, kıl kalınlığına ve cilt tipine göre farklı bölgelerde ve farklı kişilerde farklı lazerleri tercih etmektedirler.

Yüz bölgesinde diode lazerlerin daha etkili oluşu buna bir örnek olarak söylenebilir.

Siz daphne lazer epilasyon ve estetik merkezlerinde hangi lazerleri ve ışık sistemlerini kullanıyorsunuz ?

Biz merkezlerimizde diode, alexandrite, ndyag lazerleri ve foto epilasyon olarak ta bilinen ıpl, mavi ışık (ppx) ışık sistemlerini kullanmaktayız. Cilt tipine kıl kalınlık ve rengine göre en uygun sistemi tercih etmekteyiz.

Diode lazerlerin sadece ince tüyde etkili olduğu doğrumu?

Hayır. Doğru değil. Diode lazerler tüm diğer lazer sistemlerinde olduğu gibi kalın ve siyah tüylerde etkilidir. İnce tüylerdeki etkinlik tüm lazerlerdeki gibi düşüktür. Bazı çalışmalar diğer sistemlerden biraz daha iyi olduğu yönündedir. İnce tüylerde foto epilasyon sistemleri biraz daha ön plana çıkmaktadır.

IPL ya da mavi ışık sisteminin ağda etkisi yaptığı doğrumu?

Hayır. Doğru değil. Bu sistemler epilasyon için FDA tarafından onaylanmıştır. Birçok gelişmiş ülkede uygulanmaktadır. Sonuçları hakkında birçok bilimsel yayın vardır. Fakat doğru bölgede ve doğru kıl yapısında kullanılırsa başarılı sonuçlar elde edilir.

Bacaklarımda ve bikini bölgemde batıklar var. Lazer epilasyonun faydası olur mu?

Batıklar daha çok oturma bölgesi, bacak arkası, makat, genital ve bikini bölgesinde gözlenir. Lazer epilasyon kılları yok ederek batık oluşumunu sonlandırır. Günümüzde bu durumun en iyi çözüm yöntemidir.

Kıl dönmesi tedavisinde lazer etkilimidir?

Özellikle oturduğumuzda, oturulan yer ile temas eden bölgelerde kıl dönmesi olarak tabir edilen durum gözlenmektedir. Kadınlarda daha çok kalça, bacak arkası, bikini, genital ve koltuk altında rastlanır. Bu durumun en güncel ve etkin tedavisi ters büyüyen bu kılları ortadan kaldıran lazer epilasyon yöntemidir.

Kıl dönmesi bazen kalça arasında ameliyat gerektirecek kadar ciddi durumlara yol açabilir. Bu hastalığa tıpta pilonidal sinüs adı verilir. Kıl dönmesi apse halini almadan daha başlangıçta bölgeye lazer epilasyon uygulanırsa başarılı sonuçlar alınmaktadır. Yani ameliyata gerek kalmadan tedavi sağlanabilmektedir. Ameliyat olmuş hastalarda bile pilonidal sinüsün tekrarlama oranı yüksektir. Bu sebeple hastalığın tekrar etmemesi için ameliyat yarası iyileştikten sonra bölgeye lazer epilasyon yapılır.

Solaryuma gittim ne zaman lazer epilasyon yaptırabilirim?

Lazer epilasyon öncesi bronzlaşmamış olmanız gereklidir. Renginizin açılmasını beklemek zorundayız. Seans aralarında da solaryunma gidilmemelidir.

Lazer güvenlimidir?

Lazer tıbbın pek çok alanında uzun yıllardır kullanılmaktadır. Epilasyonda lazer kullanımı, 20 yıl önce FDA Amerikan gıda ve ilaç dairesi(Food and Drug Association) tarafından onay almıştır. Tüm merkezlerimizde gelişmiş ülkelerde kullanılan FDA onaylı cihazlar bulunmaktadır. Dünyadaki belli başlı lazer firmalarının ürettiği alexandrtie, diode, nd yag lazerleri ve ıpl, ppx ışık sistemlerini kullanmaktayız. Lazer ışınlarının röntgen ışınları gibi birikici, DNA yı hasarlayıcı bir etkisi gözlenmemiştir.

Birden fazla seans neden gereklidir?

Vücut kılları çeşitli evrelerle büyürler. Bir bölgede aynı anda hem aktif büyüme hem dinlenme döneminde kıllar aynı anda bulunur. Lazer sadece aktif büyüme dönemindeki kıllara etkilidir. Bu nedenle bu döneme rastlayan kıllar yok edilir fakat diğer kılları aynı dönemde yakalamak ancak tekrarlayan seanslarla mümkün olabilir. Yüz bölgesi bu anlamda en zor bölge iken alt bacak, genital, koltuk altı daha kolay cevap alınan bölgelerdir.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir? Seans aralıkları ne kadardır?

Lazer epilasyon göz çukuru ve kaşlara uygulanmaz. Uygulama sırasında özel gözlükler ile gözler korunmalıdır.

Bunlara dikkat edilerek tüm vücuda bile aynı seansta uygulanabilir.
S eans araları yüz bölgesinde 4-6 hafta, vücudun diğer bölgeleri için 8-10 hafta arasında değişir.

Tedavi sırasında acı hissedilir mi?

Evet, azda olsa bir acı hissi söz konusudur. Çoğunlukla bu acı tolere edilebilir bir acıdır. Genellikle cihazlarımızdaki etkin soğutma sistemi bu acıyı ortadan kaldırır. Nadiren anestezik kremleri uygulama öncesi kullanmak gerekebilir.

Bu uygulama acı hissini tamamen ortadan kaldırabilir.

Bir seans ne kadar sürmektedir?

Bölgeye göre süre değişir. Genital bölge 10 dakika, koltuk altı 5 dakika sırt 45 dakika kadar kısa bir sürede bitmektedir.

Lazer Epilasyon ücretleri seanslık mı?

Evet, lazer epilasyon ücretleri bir seans için ücretlendirilir. Her seans da ücret alınır. İlerleyen seanslarda azalan kıl yoğunluğuna dikkate alınarak ek indirimler yapılır. Kampanya döneminde uygulama başlamış ise kampanya son bulsa da seans fiyatları aynı kalır herhangi bir artış yapılmaz.

Lazer Epilasyon Tedavisi leke kalma ihtimali var mı?

Lazer epilasyon uygulaması sonrasında kıl kökü etrafında perifolüküler ödem yani hafif şişlik oluşur. Ciltte kızarıklık oluşumu olağan ve beklenen bir durumdur. Uygulamayı takip eden bir kaç saat içerisinde bu reaksiyonlar kaybolur. Eğer reaksiyon uzar ise 1-2 günlük nemlendirici kullanımı ile düzelir. Lazer epilasyon sonrası güneşlenilmemeli ya da solaryuma girilmemelidir. Nadiren ciltte koyulaşma ya da açılma şeklinde lekelenme oluşabilir. Çoğunlukla bu reaksiyon 6-12 ayda azalarak kaybolur.

Kontrol seansı nedir?

Yapılan klinik çalışmalar ve deneyimlerimiz kontrol seansının başarıyı artırmadığı hatta kıl gelişim döngüsünü bozarak sonuca olumsuz etki yapabileceğini göstermektedir. Biz sadece büyük bölgelerde gözden kaçan alanlar için gerektiğinde 3. haftada kontrol seansı yapmaktayız. Rutin uygulamamızda kontrol seansı uygulamıyoruz.

Lazer epilasyon kimlere uygulanabilir?

Biz Lazer epilasyonu ergenlik dönemini bitirmiş kişilere uygulamayı uygun görüyoruz. Lazer epilasyonu Gebelerde uygulamayı uygun bulmuyoruz. Sedef, vitiligo gibi deri hastalıkları olanlarda uygulama yapmıyoruz. Roakutan isimli akne ilacı kullananlarda 6 ay geçtikten sonra uygulama yapılabilir. Epilepsi hastalığı ışıkla tetiklenen kişilerde uygulama yapmıyoruz. Kontrol altındaki epilepside nöroloji doktoru uygun görürse yapılabilir.

Kıl artışı hormonal sebeplere bağlı kişilerde lazer epilasyon faydalı olur mu?

Özellikle kadında yüz, göğüs, göbek bölgesindeki tüylenmeler hormonal nedenli olabilir. Bu durumda kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız size yardımcı olabilir. Ya da siz kendi kadın hastalıkları uzmanınızla görüşüp ultrasonografi ve diğer hormonal tetkiklerinizi yaptırarak tedaviye başlamalısınız. Tedavi ile lazer epilasyon uygulaması beraber başlanır. Böylece lazer epilasyondan daha başarılı sonuç alınabilir.

Lazer epilasyon uygulaması bittiğinde cildinizde ne gibi değişiklikler olmaktadır?

Lazer epilasyondan uygulaması sırasında kıl kökünde ısı oluşmaktadır. Bu ısı etkisi kıl kökünün bulunduğu alanda hafif ödeme, kızarıklığa, yanma hissine neden olmaktadır. Bu etkiler genellikle 1-2 saatte geçmektedir. Nadiren çok hassas ciltlerde 24 saate kadar uzayabilir

Lazer epilasyondan sonra neler yapmalıyım ya da yapmamalıyım?

Özellikle ilk 24 saat bölgenin sıcak su ile temas etmemesine dikkat edilmelidir. Örneğin sıcak banyo, sauna, hamam, güneş, aşırı egzersiz gibi lazer epilasyon yapılan bölgenin sıcaklığını arttıracak etkenlerden korunmak gerekmektedir. En az 2 hafta yüksek faktörlü güneş koruyucusu kullanmak gerekmektedir. Ilık ya da soğuk su temasının sakıncası yoktur. Koltuk altı uygulamasından sonra İlk 24 saat deodorant kullanılmamalıdır. İlk hafta uygulama yapılan bölgenin nemlendirilmesi yerinde olacaktır. Bu konuda ayrıntılı bilgi Dermatoloji doktorlarımız tarafından size sözlü ve yazılı olarak verilecektir.

Lazer epilasyon her mevsim yapılabilir mi?

Lazer epilasyon uygulamasında yazın özellikle yüz ve kol bölgesini güneşten korumak zordur. Hele yazın açık havada çok bulunan kişilerde bu bölgelerin bronzlaşması kaçınılmazdır. Ofis ortamında çalışan ve güneşten korunabilen kişilerde bu bölgelere de uygulama yapılabilir. Diğer bölgeler için uygulamalar devam ettirilebilir. Lazer epilasyondan sonra 2 hafta kadar direk güneşlenmemek gereklidir. Mutlaka güneş koruyucusu kullanılmalıdır. Bronz olunmadığı sürece lazer epilasyon için bir engel bulunmamaktadır. Bronzlaşmış kişilerde en az 1 ay beklemek gerekebilir.

Bronz kişilerde Lazer epilasyon uygulanabilir mi?

Bronzlaşmak demek; ciltte bulunan melanin denilen boya maddesinin (kılda yoğun bulunan ve epilasyonda lazerin hedefi olan madde) cildin nemini korumak üzere artması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla ciltte kıl gibi lazer ışınlarını üzerine çekmeye başlar ve istenmeyen yan etkiler ortaya çıkar. Bu nedenle bronzlaşan kişilerde açılana kadar beklemek ve lazer epilasyona sonra başlamak uygundur. Hiç bir lazer sistemi ile bronz ciltte etkin epilasyon sağlamak mümkün değildir. Ancak kişi bronz ise koyu cilt yapısına sahip birisi gibi düşünülüp lazer epilasyon yapılabileceğini savunan merkezlere ve yazılara rastlamaktayız. Böyle bir değerlendirme yanlıştır. Çünkü ciltte, bronzlaşma durumunda tetiklenmiş bir melanin aktivitesi söz konusudur. Bronz kişilerde bu nedenle ciddi yan etkiler oluşabilir.

Bu nedenle diode ve Nd-yag lazer sistemleri Daphne de olmasına rağmen biz bronz kişilerde uygulama yapmıyoruz.

Gebelerde lazer epilasyon uygulaması yapıyor musunuz?

Hayır yapmıyoruz. Gebelikte özel bir hormonal durum ve metabolizma söz konusudur. Yan etki ve sonuç açısından uygulamayı doğru bulmuyoruz.

Emzirme döneminde lazer epilasyon uygulanabilir mi?

Evet, loğusalık dönemi bitmiş yani doğumdan sonra 40 gün geçmişse yapılmasında sakınca yoktur.

Yüz bölgesi lazer epilasyonda neden en zor bölgedir?

Vücudu lazer epilasyon için 2 bölgeye ayırdığımızı söyleyebiliriz. Bu bölgeler vücut bölgesi ve yüz bölgesidir. Yüz bölgesi; boyun ve enseyi de kapsamaktadır. Bu bölgede santimetrekareye düşen kıl folikül sayısı vücut bölgesinden 10 kat fazladır. Hormonlardan en çok etkilenen kıllar yüz bölgesindedir. Bu bölgedeki kılların bir özelliği de hızlı bir yaşam döngüsüne sahip olmalarıdır. Yani diğer bölgelere göre kıllar daha hızlı uzamaktadır. Bu nedenle hem seans aralıkları daha kısadır. Daha çok seans lazer epilasyon uygulaması gerekir. Lazer epilasyon sonrasında diğer bölgelere göre kıllar daha çabuk incelebilir. Bu durum seans başarısını azaltabilir. Hatta bu incelik iyice arttığında cevap durabilir. Bu durumda lazer epilasyona 5-6 ay ara vermek bile gerekebilir. Ortalama 10 seans uygulama gerekebilmektedir. Seans aralıkları ortalama 4-6 haftadır.

Yüz bölgesinin yukarıda sayılan özel durumları nedeniyle bu bölgede diode lazer en uygun seçeneği oluşturmaktadır. Seans öncesi Dermatoloji doktorumuz kıllarınızın lazer epilasyona uygun olup olmadığını değerlendirmekte ve sizi konu hakkında bilgilendirmektedir.

Lazer ne demektir?
İngilizce LASER kelimesinin ilk harfleri ile ifade edilen "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation"

Türkçede lazer olarak kullanılmaktadır.

Lazer ışığı cihazların lambalarında üretilip ışın demetleri haline getirilir. Lazer ışığı diğer ışıklardan farklı olarak birbirine paralel hareket eder. Dalga boylarına göre alexandrite, diode, nd yag olarak adlandırılırlar. Enerji değerleri cihaza göre değişir. Yine cihaza göre pulse yani ışık atım aralığı ayarlanabilir.

Lazer Epilasyon sonuçları için garanti veriyor musunuz?
Tıbbi uygulamaların hepsinde azda olsa başarısızlık ihtimali vardır. Sonuçlar kişisel ve bölgesel farklılıklar gösterebilir. Garanti vermek tıbbi etik kurallarını bilmeyen ve konuya hâkim olmayan kişilerin yaptığı yanlış bir uygulamadır. Dermatoloji uzmanı doktorlarımız kıl ve cilt yapınızı değerlendirerek olası sonuç hakkında size bilgi verecektir.

Tüy dökücü krem kullanıyorum. Ne zaman lazer epilasyon yaptırabilirim?

Önerimiz tüy dökücü krem kullanmayı bıraktıktan 3 hafta sonra lazere başlamak şeklindedir.

Ağda kullanıyorum ne zaman lazere başlayabilirim?

Ağda gibi kılları kökten yolma işlemleri en az hafta içinde yapılmamış olmalıdır.

Neden seans aralarında epilatör kullanmak sakıncalıdır?

Epilatör, ağda, cımbız gibi kılları kökten koparan depilasyon işlemleri lazer seansları öncesinde ve arasında yapılmaz. Lazerin kıl köküne etki edebilmesi için kılın kıl köküne bağlantılı durumda olması gerekir. Bir anlamda kıl köke ulaşan bir hat ya da kablodur denilebilir.

Güzellik merkezi nedir?

Lazer epilasyon, estetik lazer uygulamaları, cilt bakımı, mikrodermabrazyon, botox, dolgu, bölgesel zayıflama, selülit tedavisi gibi kozmetik ve tıbbi uygulamaların yapıldığı ruhsatlı tıbbi kuruluşların genel adıdır.

Güzellik salonu ile güzellik merkezi arasında ne fark var?

Güzellik merkezi dermatoloji uzmanları ya da sertifikalı doktorlar yönetiminde açılır. Güzellik salonları ise uzman estetisyenler tarafından açılır ve yönetilir. Güzellik merkezlerinde uzman estetisyenler de çalışmaktadır. Yani güzellik merkezi hiyerarşik sırada bir üst basamaktır.

İğneli epilasyon nedir?

İğneli epilasyon yönteminde çok ince bir iğne ile kıl köküne ulaşılarak kıl köküne elektrik enerjisi verilir. Bu elektrik enerjisi kıl kökünü yakar. Böylece lazerin ışık ile yaptığı iş elektrik ile yapılmış olur.

İğneli epilasyon kalıcı bir epilasyon yöntemi midir?

Evet. İğneli epilasyon kalıcı bir epilasyon yöntemidir.

Siz iğneli epilasyon yapıyor musunuz?

Evet. Gerek gördüğümüz durumlarda bu uygulamada kliniklerimizde yapılmaktadır. Lazerin uygun olmadığı durumlarda iğneli epilasyon uygulaması yapıyoruz.

İğneli epilasyonun dezavantajı nedir?

Çok zaman alması en önemli dezavantajıdır. Nadiren uygulama yapılan alanda leke oluşabilir. Deneyimli estetisyenler tarafından yapılmalıdır.

Tüylenme sorunumun hormonal olduğunu nasıl anlıyorsunuz?

Uzman doktorlarımız gerekli gördükleri hastalarda hormonal tetkikleri isteyip değerlendirir. Örneğin kadın hastalarda yüz, göğüs, sırt, göbek bölgesindeki aşırı ve kalın kıllar hormonal durumdan kaynaklanır diyebiliriz. Fakat bunu net söylemek için mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı sizi görmelidir.

Seans aralarında ya da öncesinde jilet ile traş yapmak tüyleri kalınlaştırır mı?

Hayır. Bu bilgi yanlış bir inanıştan kaynaklanır. Artma ya da kalınlaşma olmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.