Arduino Projeleri İle Neler Yapabilirim ?

Arduino Projeleri İle Neler Yapabilirim ?

Sürekli gelişen bir dünya içerisinde yer alıyoruz. Genel anlamda gelişmemiz teknoloji olarak görülse de, aslında bu teknolojinin bir çok farklı bağlantısı olduğunu da bilmemiz gerekiyor.

Sürekli gelişen bir dünya içerisinde yer alıyoruz. Genel anlamda gelişmemiz teknoloji olarak görülse de, aslında bu teknolojinin bir çok farklı bağlantısı olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Örneğin elektrik olmasaydı, bugün kullanmış olduğumuz ve hatta hayatımızı idame ettirdiğimiz hiç bir araç olmayacaktı. Elektronik olmasaydı, iletişim araçlarını ve görsel araçları kullanamayacaktık. Hatta yüzyıllar öncesinde var olan matbaa makinaları, genelde mekanik olarak ele alınsa da, bunun içerisinde bulunan sistemlerin zamanla elektronik hale gelmesi ile birlikte, örneğin servo motorların oluşması sağlanıyor. Yani dünya elektrik elektronik mühendisliği üzerine döndüğünü söylemek abes olmayacaktır.

Hobi Amaçlı Arduino Hazır Projeleri ?

Bugünkü konumuz aslında arduino projeleri üzerinedir. Bu projeler teknolojinin neredeyse tamamını kapsamaktadır. Fizik yasaları zaten başlı başına bir değer olmakla birlikte, bunun elektrik elektronik mühendisliği ile harmanlanması ve ortaya çıkan projelerin hayat kurtaran niteliğe sahip olması kaçınılmaz olmaktadır. Şuan etrafınıza baktığınızda her şeyin bir makina olduğunu görebilirsiniz. Ya da gördüklerinizin birer makina tarafından yapıldığını bilirsiniz. İşte bu makinalara can veren işlem elektronik olmaktadır. Burada elektronik gerek c programlama dilleri ile gerekse de özel yazılımları ile yönetilmektedir. Yani beyin, komut veren ise yazılım dilidir. 

C Programlamanın Önemi Nedir ? 

İnsan bedeni ana hatları ile sistemlerden oluşur. Sindirim sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, iskelet sistemi, kas sistemi, insanın yaşaması yani var olması için gereklidir. Bunu bir makina olarak ele alırsak eğer, tüm bu kısımların mekanik olduğunu söyleyebiliriz. Beyinden aldığı verileri, sistemlere iletim ise elektronik ile sağlanır. Beyin ise tabii ki c programlama dilidir. Yani olmazsa olmazlarımız arasındadır. İşte bir bütün olarak ele aldığımızda, teknolojinin aslında tek başına ilerlemediğini ve tabii ki her bir parçasının da bu ilerlemeden nasibini aldığını görüyoruz. 

Arduino Nedir ? Neler Yapılır ? 

Tüm bu teknolojiye hakim olmak oldukça zordur. Hatta imkansız dahi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak buna gönül vermenin yani hobi edinmenin dahi, bunun bir parçası olmak için, büyük bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Eskiden babalarımız, dedelerimiz evde bozulan her şeyi tamir etmeye çalışırlardı. Bu onların usta olduğunu göstermiyordu. Ama bir hobilerinin olduğunu ve inatla bozulan eşyaları tamir edebileceklerini söylemeleri, aslında tutkularının bir ışıltısıydı. Günümüzde ise bu durum arduino projeleri ile hayat buluyor. Aslında robot teknolojisinin temeli olduğunu belirtelim. Yani bir arduino saat projesini dahi hayata geçirmeniz demek, bu saatin robotsal işlemini ve c programlama ile çalışma sistemini sizin yazdığınız gerçeğini değiştirmiyor. 

Arduino Projeleri EEMühendislikte.. 

Evet sizlerde iyi bir proje yapmak, güzel bir hobi edinmek ve hatta ciddi anlamda arduino projeleri yaparak para kazanmak istiyorsanız, bu anlamda sizin referansınız www.eemuhendis.com sitesi olacaktır. Gerek meslek olarak elektrik elektronik mühendisliği ve gerekse de, c programlama ya da arduino projeleri ile hobi amaçlı ilgilenenlerin bir arada bulunduğu platform sayesinde, artık sorularınıza cevap bulacak, bir çok hazır projelerden yararlanabilecek ve sınırlarınızı zorlamadan, hayal gücünüzü ortaya dökerek, yepyeni ufuklara yelken açacaksınız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.