Kötü yönetici kalbe zarar!

İsveç'te yapılan bir araştırma, kötü yöneticilerin çalışanların kalp sağlığını etkilediğini ortaya koydu.

Karolinska Üniversitesi Stres Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada, kötü niyetli ve beceriksiz bir yöneticinin, erkeklerde kalp krizi riskini yüzde 60 oranında artırdığı görülürken, kadınlarda bu oranın daha düşük olduğu tespit edildi.
 
Araştırma, 3 bin 160 erkeğin yöneticileriyle ilişkilerinin 9 yıl boyunca izlenmesi ve kanlarındaki stres hormonunun ölçülmesiyle yapıldı.
 
Araştırmada, işyerinde kötü bir yöneticiye sahip erkek çalışanların kanlarındaki stres hormonunun yüksek olduğu belirlendi.
 
Araştırma sonucunu yorumlayan Karolinska Üniversitesi Stres Araştırma Enstitüsü görevlisi Prof. Dr. Töres Theorell, erkeklerin işyerindeki kötü yöneticilerden daha fazla etkilendiğinin saptandığını ve diğer şartlarla birlikte kalp krizi geçirme risklerinin yüzde 60 oranında arttığının gözlendiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Sağlık Bakanı'ndan önemli uyarı
GÜNÜMÜZÜN VEBASI....
Sistem 2 saat çalışmayacak
Bir tıkla aile hekimizi öğrenin
Devle hastanesine randevusuz girilemeyecek