Bilim adamları, en sağlıklı ve yararlı gıdalardan yoğurdu, kadınların menopoz sonrası daha çok tüketmesini, en ciddi rahatsızlıklarından sini önlediğini belirtildi.
Menopozda östrojen düzeyindeki azalma ile birçok belirtinin yanısıra kaybının nedenleri arasındadır.
Araştırmaların sonuçları değerlendirildiğinde, menapoz dönemi ve sonrasında besin gereksinmesinin genç kadınlardan farklı olduğu belirlenmiş.
Osteoporozun önlenmesinde temel faktör olan kalsiyum mineralinin ana kaynağı olan süt yoğurt grubundan 3-4 porsiyon tüketilmelidir. 1 porsiyon süt grubu = 1 su bardağı az yağlı yoğurt veya süt veya 2 bardak ayran veya 2 karper kadar az yağlı peynir ile yer değiştirilebilir.
İlk yorum yazan siz olun
Haberleri
Sağlık Bakanı'ndan önemli uyarı
GÜNÜMÜZÜN VEBASI....
Sistem 2 saat çalışmayacak
Bir tıkla aile hekimizi öğrenin
Devle hastanesine randevusuz girilemeyecek