Zihni Derin Hayatı

Zihni Derin Hayatı

Zihni Derin Hayatı

Zihni Derin geçmiş dönemlerde daha çok ziraat ve eğitim alanlarında yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Bu nedenle Zihni Derin kimdir merak ediliyor. Derin söz konusu çalışmaları sayesinde Türkiye gündeminde halen yer alıyor. Özellikle ülkemiz genelinden çay tarımının hızlı bir biçimde gelişmesinde öncülük etmiştir.

 

Bu bakımdan Zihni Derin, Türkiye tarımcılık alanının en önemli isimleri arasında yer alıyor.1880 yılında Muğla bölgesinde dünyaya gelmiştir. Söz konusu ilin tarımdaki gelişiminde de Zihni Derin'in büyük etkisi bulunuyor. Bu nedenle ünlü ziraatçi tarımın babası olarak da isimlendiriliyor.

 

Zihni Derin Hayatı

 

Zihni Derin 1880 yılında Muğla'da dünyaya gözlerini açmıştır. Tarım alanlarındaki büyük çalışmalarını ise doğduğu kent üzerinden gerçekleştirmiştir. Tarım alanındaki sıradığı çalışmalarıyla ülkemiz haricinde pek çok farklı bölgelerden de tanınmıştır.

 

Derin, 25 Ağustos 1965 tarihinde ise Ankara ilimizde dünyaya gözlerini yummuştur. Ünlü isim Türk damak tadına kazandırdığı eşsiz lezzetler sayesinde günümüzde halen bilinmektedir.

 

Derin'in aynı zamanda Rize ilimiz girişinde heykeli yer alıyor. Devlet tarafından özenle hazırlanan heykel gün içerisinde yüzlerce yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gösteriliyor.

 

Zihni Derin'in Mesleği

 

Derin'in asıl mesleği ise eğitimcilik olduğu Türk tarihi kaynaklarında yer almaktadır. Zihni Derin 1909 ila 1912 yılları arasında toplamda 3 yıllık dönem boyunca Selanik Ziraat Mektebinde profesyonel anlamda eğitimci görevi yürütmüştür. Bu dönemler içerisinde daha çok tarım alanlarında kendini geliştirmiştir.

 

O dönemin en gözde eğitim setlerini kullanarak bu alanda hızlı bir şekilde gelişmiştir. Derin sonraki aşamalarda 1914 ila 1920 yılları arasında Bursa bölgesinde öğretmenlik vazifesinde yer aldı. Bu dönemler içerisinde Bursa Milli Eğitim İl Müdürlüğü gibi daha farklı görevlerde de yer aldı. Ünlü tarımcı daha çok kimya, ziraat sanatları jeoloji gibi alanlarda çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

 

Zihni Derin kariyerli yaşamı boyunca pk çok ödüllere de layık görülmüştür. Bu ödüller arasında TÜBİTAK tarafından 1969 yılında verilmiştir. 25 Ağustos 1965 yılından hayatını kaybetmesinden sonrasında ise söz konusu kurum tarafından TÜBİTAK Hizmet Ödülü almaya layık görülmüştür. https://haymanagazetesi.org/haber/15080580/zihni-derin-kimdir-zihni-derinin-ulkemize-katkilari-nelerdir-zihni-derin-kisaca-hayati

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.