Naci Görür: “İstanbul'da her an deprem olma riski yüzde 47”

Naci Görür: “İstanbul'da her an deprem olma riski yüzde 47”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür; “Neredeyse yazı tura atacaksın” diyerek, İstanbul’da deprem olma ihtimalinin yüzde 47 gibi inanılmaz bir oran olduğunu söyledi.

4 Aralık Pazartesi günü Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde Bursa Mudanya açıklarında 5,1, ardından 4,5 ve 3,5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Gemlik'te hafta başında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Marmara'da beklenen depremi bir kez daha hatırlattı. Sarsıntılar; Bursa, İstanbul, İzmir ve Tekirdağ başta olmak üzere pek çok ilde hissedildi.

İSTANBUL’DAKİ RİSKLİ BİNALARDA, 3 MİLYON KİŞİ YAŞIYOR

Bursa Mudanya merkezli depremlerin ardından gözler büyük Marmara depremine çevrildi. İBB yetkilileri, İstanbu'da yıkılma riski olan yapılarda yaklaşık 3 miyon kişinin yaşadığını dile getiriyor.

"AYNI FAY HATTININ KUZEY KOLUNDA"

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Görür, Mudanya açıklarında gerçekleşen depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kolunda gerçekleştiğini dile getirip "Büyük Marmara depremi ise aynı fay hattının kuzey kolunda bekleniyor." dedi.

DEPREM OLMA İHTİMALİ YÜZDE 47

Bu depreme ilişkin öngörülerin halen geçerli olduğunu vurgulayan Görür'e göre, İstanbul'da her an deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıkmış durumda.

Görür, "Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın." dedi.

ADALAR FAYINA DİKKAT!

Kuzey Anadolu Fay Hattı 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminde kırılmıştı. Aynı fay hattının devamı batıda İstanbul'dan geçiyor.

İstanbul, o tarihten bu yana 7 ila 7,5 büyüklüğündeki bir deprem riski altında. Görür, Marmara Bölgesi'nin Kumburgaz ve Adalar fayının deprem üreteceğini belirterek Adalar fayı kırılırsa en fazla 7, Kumburgaz fayı kırılırsa minimum 7,2, her iki fay aynı anda kırılırsa 7,5 büyüklüğünde deprem olacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.