Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Firmasını Seçerken Bunlara Dikkat Etmelisiniz

Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Firmasını Seçerken Bunlara Dikkat Etmelisiniz

Yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin en zorlandıkları konuların başında ülke ve okul seçimi gelmektedir. Ayrıca okul başvurularını ve vize işlemlerini de hatasız şekilde yapmak çok kolay değildir.

Yurtdışında okumak isteyen öğrencilerin en zorlandıkları konuların başında ülke ve okul seçimi gelmektedir. Ayrıca okul başvurularını ve vize işlemlerini de hatasız şekilde yapmak çok kolay değildir. Kulaktan duyma bilgilerle hareket edildiğinde beklenmedik sorunlarla karşılaşabilir ve gittiğiniz ülkede sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle işe başlamadan önce profesyonel bir aracı bulmanızı öneriyoruz.

Ülkemizde bu işi profesyonel anlamda yapan ve de en doğru seçimi yapabileceğiniz kurumlar var. Bunlar yurtdışı eğitim danışmanlığı firmaları. Ancak doğru danışmanlık firmasını seçmek de en az okul seçmek kadar riskli ve stresli bir süreçtir.

Destek alacağınız yurtdışı eğitim danışmanlığı firmasını seçerken ne zaman kurulduğuna, kaç tane ofisinin ve danışmanının bulunduğuna, danışmanlarının ne kadar deneyimli kişiler olduğuna bakmalısınız. Ayrıca daha önce gönderdikleri öğrencilerin referanslarına ve yorumlarına da bakmayı sakın unutmayın!

Türkiye’de yurtdışı eğitim alanında faaliyet göstermekte olan 150 tane firma bulunmaktadır. Bu firmalar arasında en iyi yurtdışı eğitim danışmanlık şirketi olarak Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık 1996 yılında kurulması, Türkiye’de 11 adet ofisinin bulunması ve 50’den fazla deneyimli danışmanıyla ön plana çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra Academix tüm dünyada yapılan, uluslararası eğitim kurumlarının verdiği oylarla Study Travel Magazine 2017 Doğu Avrupa star acentası ödülüne aday gösterilmiştir.

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı firması sizin kendi ihtiyaçlarınıza ve imkanlarınıza göre bir tercih yapmanızda yol gösterici olacaktır. Yurtdışında eğitim almak gerçekten önemli bir konudur ancak bunun beraberinde bütçenizi ve beklentilerinizi de doğru ayarlamalısınız. Öncelikli olarak planlamanızın doğru bir şekilde yapılmış olması gerekir. Bu konuda danışmanlık firması size ülkenin şartları ve eğitim masrafları konaklama ücretleri gibi pek çok konuda yardımcı olabilecektir. Üstelik gideceğiniz ülkedeki okullar arasında en iyisini bulmada yardımcı olacaklardır.

Başvuru yapılacak olan okullar belirledikten sonra düzenli bir başvuru dosyasının hazırlanması ve zamanında başvuruların yapılması çok önemlidir. Pek çok kişi, okul başvuru prosedürlerini yanlış veya eksik araştırdıklarından dolayı süreci ya çok geç başlatmakta veya başarılı olamamaktadırlar.

Okul kabulü alındıktan sonra vize başvurusunun yapılması ve vizenin alınması bir diğer önemli aşamadır. Her ülke konsolosluğunun vize başvurularında talep ettiği belgeler ve değerlendirme kriterleri birbirinden farklı olabilmektedir. Eksik yada yanlış belgeler ile vize başvurusu yapılması durumunda vize reddi alınmakta ve yapılan tüm planlar altüst olabilmektedir. Dolayısıyla mutlaka başvuru yapılacak olan ülke konsolosluğunu tanıyan bir vize danışmanı ile bu süreci yürütmek gereklidir.

Yurtdışında eğitim alma kararı insanların ömürleri boyunca bir yada en fazla iki kez aldığı kararlardandır. Bu kararlar üzerine aileler ve öğrenciler tarafından hem maddi olarak hem de manevi olarak yatırım yapılmaktadır ve çoğu kez alınan bu kararlardan dönme şansı bulunmamaktadır. Dolayısıyla yurtdışında eğitim almaya karar veren bir öğrencinin mutlaka uzman bir danışman eşliğinde tüm süreçlerini yürütmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.